De zoekvraag opvangen met zoekmachine adverteren (SEA)

Het komt je vast bekend voor: je bent ergens naar op zoek en typt een zoekopdracht in Google. Bovenaan de resultaten kom je eerst een aantal betaalde advertenties tegen, gevolgd door de organische resultaten. Deze zijn amper van elkaar te onderscheiden. De kans is daarom groot dat jij snel op de eerste optie klikt. Hoe je als organisatie op deze plek terecht komt? Zoekmachine adverteren. Benieuwd hoe jij zoekmachine adverteren kan toepassen op jouw organisatie?

Zoekmachine adverteren (SEA) bij LeadLogic in drie stappen:

01

Doelen bepalen

Search? Display? Shopping? Of toch YouTube? Veel organisaties starten met zoekmachine adverteren zonder vooraf doelen te formuleren, hierdoor worden niet de beoogde resultaten behaald. Dit is zonde, omdat er advertentiebudget ingezet wordt. Daarom gaan we aan de slag met campagnedoelen, een doelgroeponderzoek en stellen we KPI’s op om de resultaten te kunnen meten.

02

Zoekwoordenonderzoek

Wanneer de doelen bepaald zijn starten we met een zoekwoordenonderzoek. Door te achterhalen waar je doelgroep op zoekt weten we precies waar de vraag ligt en welke kansen benut kunnen worden. We onderzoeken de kansen en bekijken welke zoekwoorden het beste bij jouw dienstverlening past.

03

Implementatie

Door gebruik te maken van targeting kunnen advertenties zo ingesteld worden dat deze op het juiste moment en aan de juiste personen getoond worden. Zo kunnen we bepalen op welk zoekwoord je zichtbaar bent en kun je irrelevante zoekwoorden uitsluiten. Wanneer een campagne eenmaal loopt leggen we de focus op optimalisatie om het meeste rendament te behalen uit jouw campagnes.

Veelgestelde vragen over zoekmachine adverteren

Vrijblijvend sparren over zoekmachine adverteren?

Lammert deelt graag zijn visie met jou over de marketingaanpak voor jouw organisatie. Zoekmachine adverteren is namelijk slechts een onderdeel van alle mogelijkheden, dus we denken graag vanuit een helicopterview met je mee. Bakkie doen?

Lammert Heek

Lammert Heek

Eigenaar & digital marketing specialist
Wij krijgen een 4.9 op
uit
47 beoordelingen.