Van voetbalfan tot abonnee bij Voetbal International

Zoekmachine adverteren
Online adverteren
thumbnail Van voetbalfan tot abonnee bij <strong>Voetbal International</strong>
Jeroen Bos headshot
Jeroen Bos
Eigenaar & digital marketing specialist
4 min

Voetbal International (VI) wilde graag samenwerken met een online marketing bureau ter ondersteuning van het bestaande marketingteam. Een marketingbureau waar snel mee te schakelen is en waar vanuit expertise altijd een stapje verder wordt gedacht om groei te realiseren. Dit bureau vond Voetbal International in LeadLogic. 

Uitdaging

Voetbal International had behoefte aan een strategie om op een efficiënte wijze conversies te genereren in de vorm van abonnementen. Verkeer op de diverse kanalen was er al voldoende, echter liep de conversie nog niet altijd zoals gewenst. 

Te denken valt dan aan het afsluiten van abonnementen op het weekblad en/of op het digitale platform VI PRO. Daarnaast had Voetbal International ook behoefte aan inzicht in de statistieken en een samenwerking met korte lijntjes.

De grote vraag was: Hoe verhogen het aantal conversies tegen zo laag mogelijke kosten per conversie?

Ik had direct al een fijn gevoel bij de eigenaren Paul en Jeroen. Ik merkte direct dat zij verder wilden denken en ons zouden kunnen helpen om voorop te lopen in onze markt.
https://leadlogic.ams3.digitaloceanspaces.com/66cb4b81b536cff9767791cd9465ea7c.png headshot
Paul Bernaert
Manager marketing technology & product development

Aanpak

In de beginfase zijn we gestart met het opzetten van verschillende testen. Dit waren verschillende online campagnes met ieder zijn eigen doelstellingen en doelgroepen. Op deze manier werd inzichtelijk gemaakt welke campagnes goed en welke campagnes minder goed werken als het gaat om het transformeren van een bezoeker tot abonnee.

Op basis van deze inzichten bepaalden we vervolgens de strategie. Een strategie met als doel om een continue aanwas van nieuwe abonnees te realiseren naast de abonnees die voortkomen uit periodieke losstaande campagnes. 

We zijn slimmer gaan segmenteren dan voorheen. Zo krijgen bezoekers een zogenoemde paywall te zien wanneer zij in een bepaalde maand drie PRO-artikelen hebben gelezen. In deze paywall wordt vermeld dat het tegoed aan gratis artikelen op is, en dat zij lid kunnen worden om verder te lezen. Door middel van een koppeling tussen BlueConic en Facebook Business wordt er een segment samengesteld van bezoekers die de paywall hebben bereikt. Dit segment krijgt vervolgens gedurende de maand de meest actuele redactionele artikelen te zien op Facebook en Instagram. Deze artikelen zijn vervolgens alleen te lezen wanneer de bezoeker lid wordt van VI PRO. 

Daarnaast zetten we binnen Google Ads advertenties in op zoekwoorden gerelateerd aan Voetbal International. Ook deze zoekopdrachten en clicks worden vervolgens zo relevant en effectief mogelijk opgevolgd. 

Resultaat

01

Online marketingstrategie

Op basis van inzichten vanuit verschillende testen ontwikkelden we een effectieve online marketingstrategie voor Voetbal International.

02

Constante stroom aan conversies

Er is een constante stroom aan conversies gerealiseerd door slimme segmentatie en relevante opvolging.

03

Inzicht

Voetbal International heeft nu inzicht in de wijze waarop zij nieuwe abonnees kunnen genereren tegen zo laag mogelijke kosten per abonnee.

Wij hadden behoefte aan een bureau waar we snel mee kunnen schakelen, dit bureau hebben we met LeadLogic weten te vinden. Er zijn grote stappen gemaakt in de customer journey en er wordt constant geoptimaliseerd ten behoeve van de conversies.
https://leadlogic.ams3.digitaloceanspaces.com/66cb4b81b536cff9767791cd9465ea7c.png headshot
Paul Bernaert
Manager marketing technology & product development
Jeroen Bos headshot
Lammert Heek headshot

Ook structurele online groei realiseren?

Wil jij net als Voetbal International ook een groei realiseren in de conversies op jouw website? Jeroen en Lammert denken graag met je mee en maken een plan op maat. Laten we kennismaken!

Wij krijgen een 4.9 op Google uit
47 beoordelingen.