Een unieke positionering

Ben jij wel eens benieuwd hoe je doelgroep over jouw organisatie denkt? Als je snel naar de buitenkant kijkt zie je misschien alleen maar elementen zoals het logo en de kleuren, terwijl het specificeren veel meer is dan dat. Je positionering is belangrijk voor de algehele impact op je organisatie. Het verandert de manier waarop mensen naar je merk kijken, heeft impact op je naamsbekendheid en helpt nieuwe klanten te genereren. Benieuwd hoe wij de positionering aanpakken om structurele groei te realiseren?

Positionering bij LeadLogic in drie stappen:

01

Doelgroepbepaling

Marketing werkt het beste als de content relevant is voor de doelgroep waarop je je richt. Met een doelgroepanalyse helpen we je de doelgroep begrijpen. We zorgen voor een sterke basis, onderzoeken angsten, gewoonten en behoeften die in te zetten zijn binnen contentmarketing en bekijken waar de doelgroep actief is.

02

Positionering van je organisatie

Nadat de doelgroep in kaart is gebracht gaan we aan de slag met de positionering, ook wel de merkbelofte. Het vertelt je doelgroep wat jou als organisatie uniek maakt en waarmee jij je onderscheidt van de concurrent. Dit zorgt voor de juiste balans tussen de merkidentiteit en onderscheidend vermogen van je organisatie.

03

Customer journey in kaart brengen

Het in kaart brengen van de klantreis (customer journey) helpt de verwachtingen van de klant beter te begrijpen die van invloed zijn op hun ervaring met jouw merk, product of dienst. Beïnvloedt de beleving van het merk op de individuele merkcontactpunten met deze kennis.

Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan

Lammert deelt graag zijn visie met jou over de marketingaanpak voor jouw organisatie. Het opstellen van een positionering is namelijk slechts het begin van alle mogelijkheden, dus we denken graag vanuit een helicopterview met je mee.

Lammert Heek

Lammert Heek

Eigenaar & digital marketing specialist
Wij krijgen een 4.9 op
uit
47 beoordelingen.