Creëer online zichtbaarheid door linkbuilding

Heb je je ooit afgevraagd waarom sommige websites bovenaan de zoekresultaten verschijnen, terwijl anderen in de schaduw blijven? Dit kan liggen aan de inzet van linkbuilding. Ontdek hoe linkbuilding jouw online aanwezigheid kan transformeren en waarom het de moeite waard is om hierin te investeren.

Linkbuilding bij LeadLogic in drie stappen:

01

Linkprofiel- en concurrentieanalyse

Voordat we starten met de linkbuildingcampagne, duiken we altijd eerst uitvoerig in het huidige linkprofiel van de website. Wat is de huidige status van het linkprofiel en hoe is het linkprofiel verdeeld? Daarnaast kijken we uiteraard ook naar de concurrentie op de focuszoekwoorden. Zo bepalen we wat ons doel wordt, hoe we daar komen en waar eventuele kansen en mogelijkheden liggen.

02

Uitvoering van de linkbuildingcampagne

Wanneer de linkbuildingstrategie is bepaald, kunnen we van start met de campagne. Hierbij kijken we goed naar de balans tussen de verschillende backlinks en houden we de focuszoekwoorden en landingspagina’s goed in de gaten. Dit verwerken wij allemaal in een actielijst, om zo de ontwikkelingen goed in kaart te brengen en bij te houden. Dit werkt prettig voor onszelf, maar ook zeker voor onze jou als opdrachtgever.

03

Evalueren en bijsturen

Linkbuilding is een lange termijn strategie, waarbij we altijd van maand tot maand kijken hoe de links worden opgepakt. Daarbij kijken we ook waar optimalisaties nodig/mogelijk zijn, om zo de campagne de juiste richting in te sturen. We kijken bijvoorbeeld wat de vervolgstappen kunnen zijn tijdens de campagne om zo het maximale resultaat te halen met linkbuilding.

Veelgestelde vragen over linkbuilding

Vrijblijvend sparren over linkbuilding?

Lammert deelt graag zijn visie met jou over de marketingaanpak voor jouw organisatie. Linkbuilding is namelijk slechts een onderdeel van alle mogelijkheden, dus we denken graag vanuit een helicopterview met je mee. Bakkie doen?

Lammert Heek

Lammert Heek

Eigenaar & digital marketing specialist
Wij krijgen een 4.9 op
uit
47 beoordelingen.