Conversiepercentage van 6,3% voor Beterbad

Online adverteren
Online marketingstrategie
Conversie optimalisatie
In samenwerking met:
Mandelo
thumbnail Conversiepercentage van 6,3% voor <strong>Beterbad</strong>
Twan Wellenberg headshot
Twan Wellenberg
Medior digital marketing consultant
4 min

Een prima website als basis, maar nog weinig offerteaanvragen. De aanvragen die Beterbad binnenkreeg, kwamen vooral organisch (via de zoekmachines) binnen. Aan onze consultant Twan de uitdaging om hier verandering in te brengen door te optimaliseren en uit te breiden met online campagnes.

Beterbad is met ruim 40 jaar ervaring expert op het gebied van badkamerrenovatie. Van grootschalige projecten voor hotels en recreatieparken tot particuliere badkamers. Beterbad is een echt familiebedrijf dat nog steeds groeiende is en leunt op de uitgebreide kennis, vakmanschap en expertise binnen de organisatie.

Uitdaging

Beterbad beschikt al over een fijne basis, maar dit kan natuurlijk altijd effectiever. Daarom was het vraagstuk: hoe halen we meer uit de website (bezoekers, interactie en conversies) zonder veel meer marketingbudget in te zetten?

Aanpak

We begonnen bij de basis. De teksten op de website waren beknopt, dus tijd om de website uit te breiden met relevante content om ook in de zoekmachines goed vindbaar te zijn. Ook wilden we graag naast bedrijven (B2B) ook particulieren (B2C) aanspreken. Twan boog zich over een zoekwoordenonderzoek per pagina en optimaliseerde alle teksten, meta-titels, meta-descriptions en alt-teksten. Ook is de technische kant van SEO (snelheid, indexatie, URL’s, etc.) nog onder de loep genomen, maar deze zaken waren allemaal in orde. 

De basis stond. Nu was het tijd om de gebruiksvriendelijkheid van de website onder de loep te nemen en ervoor te zorgen dat deze meer social proof werd. Zo vereenvoudigden we het offerteformulier, verreikten de website met meer afbeeldingen, brachten de werkwijze in kaart en gaven de website meer persoonlijkheid door de gezichten achter de organisatie te tonen. Dit was nog maar het begin, want vanaf het begin van de samenwerking zijn we al bezig met het optimaliseren van de website om het conversiepercentage omhoog te krijgen. 

Naast SEO, zetten we ook in op SEA en LinkedIn Ads. Met SEA focussen we ons voornamelijk op de oplossingen, gericht op de particuliere consument. Denk aan termen als: [bad in bad systeem], [inzetbad] en [bubbelbad reparatie]. Op LinkedIn ligt de focus juist meer op B2B en targetten we op relevante functies binnen hotels en recreatieparken.

Resultaat

Inmiddels is het conversiepercentage gestegen naar 6,3%. Als we kijken naar de gemiddelde benchmark, dan ligt deze tussen de 2,5 en 4,5%. Beterbad zit er dus ruim boven. De conversies bestaan uit: offerteaanvragen, brochuredownloads (opgevolgd door een e-mailflow), contactaanvragen en contact via de LeadBot, waarvan de offerteaanvragen het meest populair zijn. De verhouding organisch versus betaalde conversies is ongeveer 50/50. Het gemiddeld maandelijkse nam ruim 800% toe ten opzichte van het begin van de samenwerking. We willen deze mooie, stijgende lijn maar al te graag voor hen voortzetten.

Organisch presteren we ook goed op meerdere termen. Zo staat Beterbad op positie 1 in Google met de termen zoals: ‘bad in bad’ en ‘bubbelbad repareren’.

We zien ook dat er steeds meer directe aanvragen vanuit hotels bij Beterbad binnenkomen, dus alle inzet van de afgelopen jaren begint zijn vruchten af te werpen. Klanten weten Beterbad nu rechtstreeks te vinden!

6,3%
Conversiepercentage van 6,3%
1
Nummer 1 positie met ‘bad in bad’
800%
toename in het aantal conversies per maand
Lammert Heek headshot
Twan Wellenberg headshot

Ook groei realiseren in jouw conversies?

Wil jij net als Beterbad ook een groei realiseren in de conversies op jouw website? Twan en Lammert denken graag met je mee en maken een plan op maat. Laten we kennismaken!

Wij krijgen een 4.9 op Google uit
47 beoordelingen.