Contentstrategie is jouw basis voor opvallende en passende content

Mensen worden tegenwoordig overspoeld met content. Dit maakt je selectiever in wat je wel of niet bekijkt en leest. Maar hoe zorg je er als organisatie dan voor dat die mensen die jij wil bereiken, aandacht hebben voor jouw content? Daar heb je een doordachte contentstrategie voor nodig. Benieuwd hoe wij de contentstrategie aanpakken om structurele groei te realiseren?

Contentstrategie bij LeadLogic in drie stappen:

01

Doelstellingen en strategie bepalen

Doelen zorgen voor een stip aan de horizon en zijn een meetpunt bij evaluaties en optimalisaties. Doelen zijn de start van elke strategie, want ze geven focus aan ons werk en zo weet jij waar je aan toe bent. Alleen met een duidelijke strategie en een concreet plan is structurele groei mogelijk. Bij contentmarketing draait het om het bereiken van de juiste doelgroep op een ongedwongen manier. Het is dus van belang om te weten hoe jouw doelgroep eruit ziet. Voor wie maak je de content? Hoe oud is die persoon ongeveer? Wat zijn de uitdagingen waar hij of zij tegenaan loopt? En hoe kun jij daarbij van dienst zijn?

02

Input verzamelen

Wanneer je weet wie je wil bereiken en waar de interesses van die mensen liggen, kun je daarop inspelen. De organisatiewaarden zijn hierbij ook zeker van belang. Want de content moet passen bij de interesses van de doelgroep, maar ook zeker bij de kernwaarden van de organisatie. Daarna is het tijd om de juiste kanalen te bepalen. We weten ondertussen wie de doelgroep is en op welke kanalen ze actief zijn. Om hun te bereiken, kunnen verschillende soorten media gebruikt worden. Denk aan website, online platformen, magazines, social media en chat.

03

Uitwerking

Na alle data en onderzoeken komen we aan bij de contentformats. Dit zijn formats zijn thema’s die we inzetten op de platformen om de doelgroep te bereiken. Door deze formats te hanteren, creëren we herkenbaarheid en consistentie. En dan zijn we aangekomen bij het laatste gedeelte: het invullen van de contentformats. Bij het maken van content kun je denken aan posts op social media, blogs, video’s, e-mails, et cetera.

Vrijblijvend sparren over jouw contentstrategie?

Lammert deelt graag zijn visie met jou over de marketingaanpak voor jouw organisatie. Contentmarketing is namelijk slechts een onderdeel van alle mogelijkheden, dus we denken graag vanuit een helicopterview met je mee. Bakkie doen?

Lammert Heek

Lammert Heek

Eigenaar & digital marketing specialist
Wij krijgen een 4.9 op
uit
47 beoordelingen.