Weet je nog hoe het ging? Solliciteren vóór Corona? Wij zetten de grootste verschillen voor je op een rij. Want vroeger, toen was alles anders. Tijd voor een geschiedenisles!

  1. Solliciteren in je onderbroek was ondenkbaar

Wanneer je solliciteert via een Zoom-meeting (of welk platform dan ook), hoef je er alleen maar voor te zorgen dat de bovenkant er presentabel uitziet. En dat betekent indirect dat solliciteren in je onderbroek een prima mogelijkheid is.

  1. Je partner in badjas was geen onderdeel van het gesprek 

Overal in het huis hangen gele post its: ‘Stil zijn!’ ‘Ik heb een belangrijke call’ ‘Ga weg, ik heb een sollicitatiegesprek!!’ en toch loopt je partner in badjas (of erger) stoïcijns achter je langs. Recht in beeld dus. Ai.

  1. Je raakte iemand aan 

Een hand schudden. Weet je nog hoe dat ging? Laat het even op je inwerken: Je keek iemand aan, zette een stap naar diegene toe, stak je hand uit en p-a-k-t-e iemand anders hand v-a-s-t. Wow.

  1. Een sollicitatiegesprek zonder je kat 

Vroeger had je ergens anders dan thuis een gesprek. Wat dus betekende dat je kat niet op het bureau springt tijdens de Zoom-meeting, je baby er niet doorheen kraait en de – TRRIIIINNGGG – pakketbezorger niet afleidt. Onvoorstelbare situatie.

  1. De enige echte koffiecheck 

We kunnen er lang of kort over praten, maar die koffiecheck tijdens een sollicitatiegesprek is gewoon héél belangrijk. Kreeg je tijdens je gesprek een slap bakkie pleur voorgeschoteld? Laat maar, je ging wel ergens anders solliciteren. Nu zit je tijdens je Zoom-meeting thuis te nippen van je eigen espresso, zonder te weten hoe de onze smaakt.

Kortom 

Vroeger, toen je:

  • Nog een bedrijf binnenstapte;
  • Gewoon vrijblijvend kon kennismaken;
  • Op gevoel kon bepalen of een bedrijf bij je paste.

Al met al is solliciteren ten tijde van het Corona-tijdperk niet zo handig. Toch blijkt dat 38% van de mensen niet tevreden is met hun baan. Dat is zonde toch? Tijd om die drempel te verlagen!

Eigenlijk houden we helemaal niet van het woord ‘solliciteren’. Dat klinkt zo zwaar en ingewikkeld. Wij noemen het liever kennismaken, want daar komt het eigenlijk gewoon op neer toch? Je kunt met ons kennismaken zoals jij wilt; via Zoom of op locatie (in het echie dus!).

Bij de eerste optie trekken we gewoon een broek aan, want solliciteren in onderbroek gaat ook buiten onze comfortzone ;-). Bij de tweede optie reserveren we ons kantoor van 300 m2 voor je, zodat we wel 4x 1,5 meter afstand kunnen bewaren.

Benieuwd naar onze openstaande functies?

Kennismaken

Eigenlijk houden we helemaal niet van het woord ‘solliciteren’. Dat klinkt zo zwaar en ingewikkeld. Wij noemen het liever kennismaken, want daar komt het eigenlijk gewoon op neer toch?


Plan kennismaking

Of het nou via Zoom is of in het echie, wij passen ons graag aan naar jouw wensen.

Binnen LeadLogic hebben we vier verschillende functies, gekoppeld aan ervaringsjaren of je kennis en kunde als marketeer.
Medioren en senioren werken ook intern als coach voor de junioren en talents. Daarnaast heeft iedereen een extra intern project. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de socials van LeadLogic, de website of de Google Ads campagnes.

Plan kennismaking