LeadLogic door Financial Times uitgeroepen tot één van de 1000 snelstgroeiende bedrijven van Europa

Celine Goud headshot
Celine Goud
Marketingmanager & consultant
3 min
11 mrt 2024
thumbnail  LeadLogic door Financial Times uitgeroepen tot één van de 1000 snelstgroeiende bedrijven van Europa

Nadat LeadLogic voor het derde jaar is uitgeroepen tot FD Gazellen, kregen we dit jaar wel een hele mooie titel: Plek 590 op de lijst van de 1000 snelstgroeiende bedrijven van Europa (FT-1000 ranglijst). In totaal staan er 29 Nederlandse bedrijven in deze lijst, uitgebracht door Financial Times, waaronder bekende namen als Spotler Group, My Jewellery en Stoov.

Dat LeadLogic de afgelopen jaren groeide als organisatie, was duidelijk merkbaar. De ranglijst is gebaseerd op de periode van 2019-2022 en in deze drie jaar groeiden we van 12 naar 35 medewerkers. Wekelijks bedienen we nu zo’n 90 structurele opdrachtgevers ten opzichte van 35 in 2019. Het verschil zit hem ook in de grootte van opdrachtgevers. Waar we voorheen veel contracten van vier uur per week hadden, werken we nu soms met hele teams voor één organisatie.

Groei staat centraal

Bij LeadLogic staat groei altijd centraal. Zo zorgen we voor structurele groei bij onze opdrachtgevers, maar staat groei in onze eigen organisatie ook centraal. Door de groei, staan er doorlopend vacatures open. Start er een nieuwe collega? Dan worden er daarna pas opdrachtgevers aangehaakt. Zo zitten onze collega’s nooit overvol en hebben daarom alle tijd voor hun opdrachtgevers. ‘Een gezonde manier van groeien, zonder groeipijn’ – zoals de directie het zelf omschrijft.

Binnen de directie heeft iedereen een eigen ‘portfolio’, waarbij Paul focus heeft op de groei. Hij houdt in de gaten hoe we groeien (financieel), maar ook hoe we de gezonde lijn van groeien voort kunnen zetten. Dit doen we onder andere door altijd ruimte te bewaren in de capaciteit van onze collega’s. Maandelijks krijgt iedereen hiervan een overzicht in zijn/haar mailbox om dit consequent te monitoren. 

"We zijn trots op deze vermelding uit onverwachte hoek. Na drie keer op rij FD Gazellen te zijn, is de FT 1000 een hele mooie toevoeging aan dit rijtje."
https://leadlogic.ams3.digitaloceanspaces.com/ce02260992ce994947d08a3752e6d113.jpg headshot
Paul Leune
Mede-eigenaar LeadLogic

Bedrijven met indrukwekkende groeipercentages

De Financial Times, vaak afgekort tot FT, is een internationale krant met een focus op financieel nieuws, analyses en zakelijke ontwikkelingen. Het is bekend om zijn diepgaande rapportage, uitgebreide analyses en invloedrijke opiniestukken over economische en zakelijke kwesties wereldwijd. De ranglijst, die ze op 1 maart uitbrachten, zet bedrijven op een podium die zich ondanks uitdagende omstandigheden onderscheiden door opmerkelijke groei in de periode van 2019-2022. Dit jaar was een indrukwekkend gemiddeld groeipercentage van 36,3 procent vereist voor opname in deze lijst.

IT- en softwarebedrijven spelen een prominente rol in de ranglijst, aangezien zij het best vertegenwoordigd zijn, met 188 vermeldingen. Bouwbedrijven volgen op de tweede plaats met 94 vermeldingen. E-commercebedrijven zakken naar de derde plaats, met 78 bedrijven – tegen 95 in 2022 – wat een terugkeer naar fysieke winkels weerspiegelt nadat de lockdowns werden opgeheven.

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws