Maak kennis met Twan: junior marketing consultant bij LeadLogic

Twan Wellenberg headshot
Twan Wellenberg
Medior digital marketing consultant
6 min
03 aug 2021
thumbnail Maak kennis met Twan: junior marketing consultant bij LeadLogic

Aangenaam. Mijn naam is Twan, 25 jaar oud en ik ben geboren in de mooiste buurtschap van Ermelo, namelijk Horst. Tot mijn 7e heb ik in Horst gewoond waarna ik naar Putten verhuisde. Hier woonde ik het grootste deel van mijn leven. Tijdens mijn studie Media, Informatie en Communicatie aan de HvA ben ik op kamers gegaan in het pittoreske Bijlmer ArenA. 

Ik kwam er al vrij snel achter dat ik wel iets had met grafisch ontwerpen en ik vond de marketing vakken ook altijd wel interessant. Met dit in mijn achterhoofd heb ik de specialisaties binnen mijn opleiding op deze twee onderwerpen toegespitst. Tijdens mijn minor Visual Interface Design kwam ik er echter al snel achter dat ik grafisch ontwerpen alleen leuk vond wanneer het voor mezelf was. Zeg maar net als hoe je vroeger in Paint dingen aan het proberen was. Hierdoor ben ik me eigenlijk vooral op marketing gaan focussen en heb ik stage gelopen bij een online marketing bureau. Na mijn afstuderen heb ik eerst even een maandje of twee genoten van het feit dat ik eindelijk klaar was met school. Niet veel later kreeg ik na een post op LinkedIn een berichtje van Gerben of het me leuk leek om een keer op gesprek te komen bij LeadLogic. 

De weg naar LeadLogic

Na het bekijken van de website besloot ik mede-eigenaar Paul heel laagdrempelig een whatsappje te sturen. Dit was eigenlijk ook het eerste dat me opviel, wat een lekkere manier om ergens een voet tussen de deur te krijgen. Ik kreeg al snel een berichtje terug met het antwoord dat het hem leuk leek als ik langs zou komen die week. Met toch de benodigde gezonde spanning ging ik richting LeadLogic. Ik werd vriendelijk ontvangen en het gesprek met Paul verliep soepel. Zo soepel dat ik een tweede gesprek mocht voeren met de andere eigenaar, namelijk Jeroen. Dit keer was het gesprek op de locatie in Amersfoort, bij onze partner Muntz. Ook hier verliep het gesprek soepel en kreeg ik wederom een positieve indruk van het bedrijf. Nu stond me nog één ding in de weg: de test. Gelukkig ging deze goed en mocht ik als beloning bij LeadLogic komen werken.

Hoe vind ik het tot nu toe?

Ik moet toegeven dat ik het best spannend vond om aan een ‘volwassen mensen baan’ te beginnen. Dit leek achteraf nergens voor nodig, want deze spanning werd al snel weggenomen door de sfeer en cultuur bij LeadLogic. Ik werk hier op moment van schrijven nog maar 1,5 maand, maar wat ik tot nu toe het prettigst vind is dat je volledig vrijgelaten wordt. Wanneer er een klant akkoord gaat op een voorstel kun je hier op reageren en aangeven dat je interesse hebt om voor deze klant te werken. Op deze manier kun je voor jezelf goed bepalen wat voor werkzaamheden je hebt en kun je zelf kiezen voor wat voor klanten je wil werken. Best spannend, om zo verantwoordelijk te zijn voor een klant. Gelukkig kun je als Junior altijd terugvallen op de mediors en seniors binnen het bedrijf. Zij helpen je graag wanneer je vragen hebt of wanneer je iets wil laten controleren. Ook de flexibele, zelf in te plannen werktijden zijn heel prettig. Niet dat ik er gebruik van maak ofzo, want ik werk gewoon altijd van 08:30 tot 17:00, maar het is wel fijn dat het kan!

Wat ik graag wil leren bij LeadLogic

Ik ben van plan om bij LeadLogic zoveel mogelijk ervaring op te doen binnen de verschillende facetten van online marketing. Dat is ook iets wat ik fijn vind aan LeadLogic. Je wordt hier niet in een hokje gedrukt waarbij je alleen bezig bent met één aspect van online marketing, tenzij je dit zelf wilt natuurlijk. Daarnaast zal ik de rol van consultant gaan vervullen. Ik wil dus graag leren hoe ik het beste met klanten om kan gaan en hoe ik ze kan voorzien van het beste advies. Ik heb nog genoeg te leren, maar ik weet zeker dat ik daarvoor bij LeadLogic aan het juiste adres ben. 

Heb ik ook nog een leven buiten werk om?

Zeker. Ik ga een paar avonden in de week naar de sportschool. Daarnaast vul ik mijn tijd op met gamen, wat toch wel mijn grootste hobby is. Sinds kort ben ik ook weer begonnen met het verzamelen van Pokémon kaarten, dus als je wilt ruilen stuur me dan even een berichtje op LinkedIn. Verder vind ik het nog leuk om basketbal te spelen en te kijken en natuurlijk het welbekende tijd doorbrengen met mijn vrienden en vriendin.

Lijkt het je na mijn superleuke blog ook wat om bij LeadLogic te komen werken? Neem dan een kijkje op de website en stuur ook een whatsappje. Wie weet mag jij dan binnenkort ook op gesprek komen bij Paul of Jeroen.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief