Inzicht in de zoekmachine prestaties van jouw organisatie

Gerben de Graaf headshot
Gerben de Graaf
Senior digital marketing consultant
2 min
19 feb 2020
thumbnail Inzicht in de zoekmachine prestaties van jouw organisatie

Hoe presteert je organisatie in de diverse zoekmachines die het wereldwijde web rijk is? We vinden het belangrijk dat je hier als organisatie van op de hoogte bent zodat we samen weten waar er nog kansen liggen. Advanced Web Ranking is een tool die dit inzicht mogelijk maakt. We vertellen je welke inzichten deze tool precies te bieden heeft. Voor ons in ieder geval voldoende inzichten om deze tool standaard toe te voegen aan het fundament van LeadLogic.

Krijg inzicht in de zoekmachine prestaties

We monitoren bij ieder online marketing traject de organische zichtbaarheid van de organisatie binnen de verschillende zoekmachines. Eerder gebruikten wij een pakket dat het niet mogelijk maakte om rapportages te delen met de organisatie in kwestie, een groot gemis.

Sinds kort gebruiken we Advanced Web Ranking, een tool dat het delen van rapportages wél mogelijk maakt. Zo kunnen we voor elke organisatie gebruikersaccounts toevoegen, zodat realtime kan worden gevolgd wat het zichtbaarheidsaandeel is van de organisatie in kwestie. Daarnaast kunnen we de positie van de organisatie op verschillende zoekwoorden monitoren en komen we te weten op welke zoekwoorden er bijvoorbeeld extra informatie zoals een foto of video wordt getoond.

Op deze manier herkennen we kansen en baseren we een eventuele SEO-strategie op de informatie uit deze tool. Tot slot monitoren we uiteraard ook de prestaties van de concurrentie om hier effectief op in te kunnen spelen.

 

Een korte opsomming

Begrijpelijke rapportage

Advanced Web Ranking houdt de ranking van de voor een organisatie belangrijkste zoekwoorden bij en levert begrijpelijke rapportages. Op basis van de rankings die naar voren komen in een rapportage kan er een SEO-strategie voor de organisatie worden bepaald.

Inzicht in de prestaties van de concurrentie

Advanced Web Ranking geeft inzicht in de prestaties van de concurrentie op de zoekwoorden waar de organisatie op gevonden wilt worden. Op deze manier herken je bijvoorbeeld over een langere periode dat een concurrent zich actief bezighoudt met SEO.

Realtime inzicht

Advanced Web Ranking geeft realtime inzicht in de prestaties van een organisatie en biedt de mogelijkheid om meerdere gebruikersaccounts toe te voegen.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief