De werkweek van senior marketingconsultant Rosalie

Rosalie Verkerk headshot
Rosalie Verkerk
Senior digital marketing consultant
7 min
07 mrt 2022
thumbnail De werkweek van senior marketingconsultant Rosalie

Benieuwd hoe ik mijn werk als senior marketing consultant met een eigen bedrijf combineer? Lees snel verder!

Maandag

Om 8:45 stap ik op de fiets naar ons kantoor in Amersfoort Vathorst. Nog geen tien minuten fietsen en ik ben er al, ideaal! Met een kop thee om op te warmen werk ik mijn mailbox bij. Daarna lees ik de maandrapportages van Lysanne door, want zometeen hebben we een coachingsgesprek. Tijdens een coachingsgesprek bespreken we lopende projecten en kijken we naar kansen om te groeien en verbeteren. Maar nog belangrijker vind ik de persoonlijke groei van de collega’s die ik coach. Daarna drink ik een kop koffie met onze nieuwe collega Anoek en dan is het alweer lunchtijd.

‘s Middags maak ik een planning voor de week en speur ik LinkedIn af naar sales kansen. Yes! Ik vind twee opdrachten die goed bij LeadLogic zouden passen en reageer hier direct op. Daarna zet ik ook gelijk een LinkedIn campagne live voor Imagine People. In deze fase richten we ons op het vergroten van de merkbekendheid met een video advertentie. Want video’s maken kunnen ze bij Imagine People - een videoproductiebedrijf - als de beste! Op de fiets naar huis krijg ik een reactie op een van de sales kansen: “Morgen om 10:30 even bellen?”.

Dinsdag

Naast de drie dagen in de week die ik voor LeadLogic werk, heb ik ook een eigen bedrijf. Met Blooming Spaces help ik starters in deze oververhitte woningmarkt om op een ontspannen manier te verhuizen. Dat doe ik door ze met een verhuisplanning en/of interieuradvies te ontzorgen. Vandaag ben ik al vroeg onderweg naar een mooi jaren ‘30 huis in Den Haag voor een interieuradvies van een slaapkamer. In de trein werk ik alvast aan het moodboard. Om 10:30 word ik gebeld over de sales kans, er zit potentie en ik stuur Jeroen en Paul een appje om onze urencapaciteit te checken. Meestal probeer ik het werk gescheiden te houden, maar sales kansen wachten nu eenmaal niet. Dus nu ik toch bezig ben voor LeadLogic check ik gelijk even of de campagne voor Imagine People goed is gestart. Bij mijn klanten thuis staat een heerlijke lunch klaar. Vorig jaar mocht ik voor hen al een verhuisplanning en interieuradvies maken. Zo leuk om nu in de eetkamer te lunchen die ik voor ze ontworpen heb! Na de lunch meet ik de slaapkamer op en spreken we hun wensen door. Op de terugweg maak ik een begin met het 3D ontwerp. Als ik thuis kom staat het eten al klaar, mijn vriend heeft gekookt zodat ik daarna snel door kan naar zangles.

Woensdag

Vanochtend heb ik met Merel afgesproken bij onze locatie aan de Stadsring in Amersfoort. De kwartaalevaluatie van Xenz badkamers staat op de planning. We kijken terug naar het afgelopen kwartaal en stemmen de actiepunten voor het volgende kwartaal af. Ook brainstormen we over de volgende fase van de campagne. Terug op onze werkplek valt de stroom en daarmee ook het internet opeens uit. Terwijl onze collega’s van Mandelo op zoek gaan naar de stoppenkast, proberen Merel en Amber de oorzaak van het probleem te vinden en improviseer ik met een mobiele hotspot toch nog toegang tot het internet. Net als het probleem is opgelost is het alweer tijd voor lunch. Ik werk ‘s middags vanuit huis aan optimalisaties van de website voor Imagine People en duik ook nog in Google Ads. De dag sluit ik af met een akkoord op het volgende video format. Ook werk ik mijn mail bij en zet ik de laatste update van de sales kansen in Simplicate.

Donderdag

De ochtend werk ik weer aan het interieuradvies voor Blooming Spaces. Naast het moodboard en de 3D plattegrond is het nu tijd om de meubels en accessoires uit te zoeken. Door de schuine wanden in de slaapkamer is een geschikte kast vinden best lastig. Ook is een inbouwkast geen optie, want aannemers hebben op dit moment maandenlange wachttijden. Met een creatieve oplossing van een ladekast plus kledingrek past het allemaal precies. Na de lunch schrijf ik nog een post voor Instagram en omdat ik al zoveel gedaan heb besluit ik de middag vrij te nemen. Dat is het voordeel van ondernemer zijn! Het is mooi weer dus loop ik een rondje buiten en begin ik alvast met het inpakken van mijn tas voor een weekendje weg. Morgen na werk gaan mijn vriend en ik namelijk naar een tiny house op de Veluwe!

Vrijdag

En toen was het alweer vrijdag. Vandaag staan een sparringsessie over strategie, een kick-off bij Aludex en werkzaamheden voor PinDirect op de agenda. Dit keer op kantoor in Ermelo en dat betekent ook: lekkere broodjes voor de lunch! Ik ga voor mijn favoriet, een waldkornbol met mozzarella. Door elke keer op een andere locatie te werken zie je steeds verschillende collega’s. De kick-off bij Aludex werd verzet door de klant, waardoor ik de hele middag voor PinDirect aan de slag kon. PinDirect levert pinautomaten aan het midden- en kleinbedrijf en momenteel werken we aan de herpositionering en online strategie. Heel interessant!

Hopelijk heb je een goed beeld gekregen van hoe een werkweek als senior marketing consultant er bij LeadLogic uit kan zien. Ook als je parttime wil werken zijn er dus voldoende mogelijkheden om een uitdagende baan te hebben! Ben jij op zoek naar een nieuwe baan? Bekijk onze vacatures dan eens, of plan een vrijblijvend koffiegesprek met een van ons.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief