De werkweek van junior marketing consultant Anoek

Anoek de Jong headshot
Anoek de Jong
Medior digital marketing consultant
5 min
15 jul 2022
thumbnail De werkweek van junior marketing consultant Anoek

Benieuwd hoe mijn werkweek als junior marketing consultant eruit ziet? Lees snel verder! 

Maandag

Het is maandagochtend, 06:45. Tijd om op te staan. Maar ondanks dat ik een rustig weekend heb gehad, zei mijn lichaam: “uh, uh, ik heb nog geen zin”. Wat ben ik dan blij dat ik bij LeadLogic werk. Daar kun je op sommige dagen zelf bepalen hoe laat je start. Ik verzette mijn wekker naar 07.30 en was klaar voor de dag!

Om 9 uur startte ik mijn werkweek bij Muntz met een meeting met Lammert. We nemen dan kort even de actiepunten en prioriteiten voor de Binnenhuisadviseurs door en gaan aan de slag. Mijn to do: responsieve advertenties opzetten en een zoekwoordenonderzoek. Daar vul je je ochtend wel mee! Tussendoor een korte meeting met Merel gehad over een nieuwe blog en toen was het alweer tijd voor het middagprogramma!

Vandaag stond dat in het teken van alles en niets. Waar ik normaal werk in blokken van 4 uur, zijn het vandaag blokken van 30 minuten. Dat houdt de afwisseling erin!

Ik startte mijn middag met een kwartaalevaluatie voor Hof van Vijfeijken. Merel heeft deze opdrachtgever lange tijd mogen ondersteunen, maar vanaf deze maand neem ik het stokje van haar over. Een goede meeting gehad, ik heb er zin in! Na deze kwartaalevaluatie, was het tijd voor de volgende: de maatwerkplannen voor de Binnenhuisadviseurs. Omdat dit om verschillende woonwinkels gaat, bespreek in de afgelopen periode met collega Gerben. En de vlag mag uit, want ik had een 8 voor mijn inzet en resultaten over de afgelopen 3 maanden. Op naar de volgende drie!

De dag sloot ik rustig af met het opstellen van een rapportage over de wervingscampagne voor GrootJebbink. Vandaag was een leuke dag, maar morgen wordt nog leuker! Dan ga ik namelijk langs bij Binnenhuisadviseurs die gebruik maken van onze maatwerkplannen.

Nu mijn werkdag erop zit, ga ik lekker op de fiets naar huis. Genietend van het zonnetje. Zo even wat eten en dan pakken we de yogamat eruit. Van een kantoorbaan wordt je namelijk niet leniger. ;)

Dinsdag

Het is vandaag dinsdag 10 mei. Ik kijk al een tijdje uit naar deze dag, want vandaag ga ik bij enkele Binnenhuisadviseurs langs die gebruik maken van onze maatwerkplannen! Ik werk al voor de Binnenhuisadviseurs sinds ik bij LeadLogic ben gestart, maar helaas zat een offline kennismaking er eerder nog niet in.

Om 07.45 stapte ik in de auto om af te reizen naar Roosendaal. Hier maakte ik kennis met Avalon van Gommeren Sfeer & Advies. Na een leuk gesprek en een goede brainstorm besloten om onze samenwerking te gaan verlengen. Top! Daarna doorgereden naar Helmond, om even rond te snuffelen in de winkel van Stijl & Co. Hier hadden we eerder de maatwerkplannen al verlengd, dus was het écht even kennismaken.

Na de kennismakingen was het tijd om te beginnen aan mijn wereldreis terug naar Amersfoort. Hier sloot ik de dag af met nóg meer Binnenhuisadviseurs. Bij LeadLogic werk ik namelijk zowel voor individuele winkels, als voor de gehele groep. Dit maakt het heel dynamisch. Want als iets bij de één goed werkt, is er een grote kans dat het bij de ander ook goed werkt.

Woensdag

Iedere woensdag werk ik de hele dag voor één opdrachtgever: Nauta. Eén van de leuke dingen van deze klus is dat ik bij de klant op locatie werk. Dus om 08.00 uur hop, de auto in naar Barneveld.

Bij Nauta werk ik samen met het marketingteam van Nauta, maar ook met collega André. André is voornamelijk bezig op het gebied van e-commerce en ik ondersteun hem met Google Ads. Dus aan de slag!

Bij Nauta ben ik 1 mei gestart. Dus dit is mijn tweede dag. Omdat er lange tijd weinig is gedaan aan Google Ads, ben ik de opgelopen achterstanden aan het wegwerken. Ik was vorige week al gestart met een zoekwoordenanalyse en deze heb ik vandaag afgerond.

Nadat ik had bepaald welke zoekwoorden interessant waren, startte ik met het opzetten van de nieuwe campagnestructuur. Daar ben ik eigenlijk de hele dag mee bezig geweest en heb ik komende keren ook nog genoeg werk aan. Het is een grote klus.

Daarom houd ik het kort voor vandaag. Tot morgen!

Donderdag

Het is alweer donderdag! Het weekend is in zicht, maar eerst nog twee dagen knallen. Ik heb vandaag weer een dag met veel verschillende projecten. Ik had deze week veel afspraken, daarom is mijn weekindeling iets rommeliger dan het normaal is.

Ik was vandaag vroeg op kantoor in Amersfoort, dus begon met mijn mail. Ik zag dat er een dringende mail was binnengekomen, dus dit kon ik nog mooi even voor half 9 doen. Dat vind ik het fijne aan iets eerder starten: dit soort dingen vang je daarmee op. Nadat ik het mailtje had afgehandeld ging ik weer aan de slag met de Binnenhuisadviseurs. We testen momenteel met LeadGen campagnes op Facebook, dus deze zette ik vandaag op. Ook ging ik aan de slag met de responsieve advertenties, want deze moeten voor 1 juli 2022 zijn toegevoegd. De tijd vloog dus weer zo voorbij!

Nadat ik een paar uurtjes voor de groep had gewerkt, ging ik aan de slag voor één van de Binnenhuisadviseurs. Binnen het maatwerkplan doen we iedere maand een andere campagne. Vandaag stond in het teken van het optimaliseren van deze campagne. Check, tijd voor lunch!

Na de lunch had ik de hele middag voor interne projecten. Het grootste deel van de middag besteed ik aan onze interne wervingscampagne. Ik had een meeting met Leonie om de teksten te optimaliseren en zette enkele nieuwe advertenties online.

Het laatste uur van de dag gebruikte ik voor een salesvoorstel. Ik ga namelijk morgen met Jeroen bij een potentiële opdrachtgever langs. Super leuk om te doen, want dan kun je echt losgaan op de inzet van kanalen.

Na het schrijven van dit voorstel stond het leukste van de hele week op de planning: onze back to the 00’s quiz! Het was een hele geslaagde avond! Onze kennis over de zero’s is flink getest en geloof me of niet: aan het eind van de avond stonden er mensen op de tafel te dansen. Of daar beelden van zijn? Jaaa, zeker! Maar als je die wilt zien, moet je eerst bij ons komen werken. ;)

Vrijdag

Ondanks dat ik gister laat thuis was na de quiz, was ik er vanochtend weer vroeg bij. Want ook al is het vrijdag: ik heb een drukke dag voor de boeg!

Ik startte mijn dag met Touwbestellen.nl. Dit is een hele toffe opdrachtgever, want eigenlijk is niks te gek. Je kunt hier écht uitpakken. Vandaag startte ik met het monitoren van de campagnes en deed ik bodaanpassingen op basis van zoekwoord en locatie. Zo halen we nog meer uit ons budget. Nadat Google Ads was bijgewerkt, optimaliseerde ik websitepagina’s. Ook leuk om te zien dat je werk loont: vorige week schreef ik een SEO-pagina en vandaag stond deze op positie 1 in Google! Hoe tof!

Na Touwbestelllen.nl ging ik weer aan de slag voor een Binnenhuisadviseur. Je kunt deze naam ondertussen bijna dromen ;) Vandaag werkte ik er maar 3 kwartier voor, omdat ik mijn uren eerder deze week al heb gemaakt.

De vrijdag sloot ik af met een interne middag. Eerst vulde ik mijn interne feedbackformulier in. Ik heb volgende week mijn eerste kwartaalevaluatie, spannend! We bespreken dan hoe het gaat en wat ik komend kwartaal wil bereiken. Daarna had ik kort overleg met Merel en Jeroen voor de wervingscampagne en toen door naar de potentiële opdrachtgever. Leuk gesprek gehad en nu mijn voorstel verder uitwerken. Helaas niet helemaal afgekregen, maar volgende week kijk ik er opnieuw naar met een frisse blik.

Het laatste half uurtje van de vrijdag gebruikte ik om de puntjes op de i te zetten voor mijn blog. Dus vergeef me als er een typefoutje in staat, het was een hectische week ;)

Nu snel door naar de sportschool en weekend vieren!

Fijn weekend en tot de volgende!

 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief