Linkbuilding.

Heb je je ooit afgevraagd waarom sommige websites bovenaan de zoekresultaten verschijnen, terwijl anderen in de schaduw blijven? Dit kan liggen aan de inzet van linkbuilding. Ontdek hoe linkbuilding jouw online aanwezigheid kan transformeren en waarom het de moeite waard is om hierin te investeren.

Linkbuilding
Linkbuilding

Linkbuilding, waarom?

Linkbuilding is een belangrijk aspect van een sterke online aanwezigheid. Het gaat niet alleen om het vergroten van je zichtbaarheid, maar ook om het opbouwen van geloofwaardigheid en autoriteit in jouw vakgebied.

Wat is linkbuilding?

Linkbuilding is simpel gezegd het verzamelen van relevante en waardevolle links van andere websites naar jouw eigen domein. Je moet linkbuilding zien als een spinnenweb van links tussen verschillende websites.

Elk domein op het internet heeft een eigen domeinwaarde. Door middel van een link kun je de waarde overdragen, waardoor het gelinkte domein waardevoller wordt.

Met een goede domeinwaarde geef je aan dat jij een autoriteit bent. Andere websites linken immers naar jouw website en dat is in de ogen van de zoekmachines een zeer goed teken.

Hoe waardevoller het domein, hoe beter je gaat scoren in de zoekmachines. Linkbuilding is daarmee ook nog steeds één van de belangrijkste factoren in de organische vindbaarheid van jouw website.

Linkbuilding kun je op twee verschillende manieren uitvoeren:

  1. Op een organische manier, door bijvoorbeeld het verkrijgen van links van partners, leveranciers, etc.
  2. Door het aankopen van backlinks.

Hoe krijg ik backlinks?

Het verkrijgen van waardevolle backlinks voor jouw website is een belangrijk onderdeel van effectieve linkbuilding. Er zijn verschillende strategieën die je kunt toepassen om backlinks te verkrijgen.

Ten eerste, zorg voor hoogwaardige content op jouw website die anderen graag willen delen. Denk aan informatieve artikelen, nuttige bronnen, of boeiende blogposts. Promoot je content actief op sociale media en deel het met relevante communities in jouw niche.

Daarnaast kun je onderzoek doen naar andere websites en bloggers in jouw branche en hen vragen om naar jouw content te linken als deze relevant is voor hun lezers.

Het opbouwen van relaties met andere webmasters en het bijdragen aan gastblogs op gerenommeerde websites zijn ook effectieve manieren om backlinks te verkrijgen.

Het belangrijkste is dat de backlinks kwalitatief en relevant zijn, omdat zoekmachines waarde hechten aan kwaliteit boven kwantiteit.

Linkbuilding voordelen
Linkbuilding kosten

Backlinks aankopen.

Het kopen van backlinks kan een slimme zet zijn om jouw website te versterken. Wel is het belangrijk om te weten dat bij het kopen van backlinks voorzichtigheid vereist is en dat je de richtlijnen van zoekmachines, zoals Google, in gedachten moet houden. Daarom adviseren wij om dit altijd onder toeziend oog te doen van een expert.

Maar er zijn zeker kansen om jouw website te versterken door middel van aangekochte backlinks. Het kan een effectieve manier zijn om jouw online aanwezigheid te vergroten, mits je de juiste stappen onderneemt en over de juiste kennis beschikt.

Als je overweegt om backlinks te kopen, zorg er dan voor dat je dit doet bij betrouwbare en gerenommeerde bronnen. Onze specialisten staan klaar om je te begeleiden bij het benutten van deze mogelijkheden voor jouw linkbuildingstrategie.

Hoe wij e-mailmarketing aanpakken.

01.

Doelstellingen en
strategie bepalen.

We gaan met je in gesprek over wat je wilt bereiken met e-mailmarketing. Daarbij evalueren we je huidige strategie, helpen bij het bedenken van korte- en langetermijndoelen en zorgen voor een algehele marketingstrategie die past bij jouw doelgroep. Hierbij denken we graag met je mee hoe we strategisch en operationeel kunnen meewerken aan het realiseren van groei.  

02.

Input
verzamelen.

Wanneer de aanpak staat is het tijd voor het echte werk. In de opbouwende fase gaan we aan de slag om relevante content te realiseren en uit te bouwen tot een e-mailflow die past bij de identiteit en doelstellingen van jouw organisatie. 

03.

Betrokken marketing
lijst opbouwen.

E-mailmarketing is alleen efficiënt wanneer subscribers e-mails van je organisatie willen ontvangen. Door leadgeneratie campagnes te draaien, een betrokken mailinglijst te creëren en de e-mailprestaties te optimaliseren, zorgen we voor een succesvolle e-mailmarketingcampagne.  

Wat is Linkbuilding

Linkbuilding uitbesteden.

Linkbuilding uitbesteden is een slimme zet voor wie de online zichtbaarheid van zijn website wil verbeteren. Bij LeadLogic begrijpen we de waarde van kwalitatieve backlinks en hebben we de expertise om dit effectief te doen. Door linkbuilding uit te besteden aan professionals, zoals wij, kun je profiteren van onze bewezen strategieën en ervaring om hoogwaardige links te verkrijgen. Dit kan resulteren in een hogere ranking in zoekmachines en meer organisch verkeer naar jouw website. Al met al dus meer zichtbaarheid. Wil jij jouw linkbuilding uitbesteden? Neem gerust contact met ons op.

Linkbuilding uitbesteden kosten.

Linkbuilding is altijd een strategie op maat. Hoe meer linkjes je wilt, hoe hoger de kosten zijn. Onze specialisten denken graag mee over een plan op maat. De hoeveelheid benodigde links om jouw website succesvol te laten zijn in de zoekmachines, hangt namelijk van veel verschillende factoren af. Wij bespreken dit graag samen met jou.

Linkbuilding uitbesteden
Linkbuilding

Linkbuilding zelf doen.

Overweeg je om linkbuilding zelf te doen in plaats van het uit te besteden? Dat kan! Het is een uitdagende, maar waardevolle inspanning om de online zichtbaarheid van jouw website te verbeteren. Als je ervoor kiest om zelf aan linkbuilding te werken, is het van cruciaal belang om een solide strategie te hebben. Wat de basis is van zo’n strategie? Denk aan het identificeren van relevante websites, het opbouwen van relaties met webmasters en het creëren van waardevolle content die anderen willen delen. Het zelf doen van linkbuilding vereist kennis, toewijding en consistentie. Wil je meer leren over effectieve linkbuildingstrategieën en tips voor succes? Wij adviseren jou graag over de juiste aanpak.

Linkbuilding voor mijn website.

Ben je op zoek naar een specifiek plan voor linkbuilding voor jouw website? Dat vinden wij een leuke uitdaging! We onderzoeken of er bepaalde branchewebsites, blogplatformen of andere relevante websites trending zijn in jouw branche. Schrijf je dan een blogartikel die voor hen relevant is? Win-win, want zij hebben relevante content en jij hebt weer een linkje naar jouw website. 

Onderzoeken op welke sites de backlinks van jouw concurrenten staan, is ook een belangrijk onderdeel van linkbuilding voor jouw website. Deze linkbuildingtechniek is een veelgebruikte manier om snel op te klimmen in de zoekresultaten. 

En heb jij bepaalde partners waar je (regelmatig) mee samenwerkt? Hen benaderen voor een linkje is ook erg relevant. Je kunt dan ook een linkje teruggeven, dus zo help je elkaar in het groeien binnen de zoekmachines. Want als de relatie goed is, waarom zouden ze je dan niet willen belonen met een backlinkje?

Linkbuilding voor mijn website

Twee soorten linkbuilding

Er zijn twee soorten linkbuilding: externe linkbuilding en interne linkbuilding.

Externe linkbuilding richt zich op het verkrijgen van waardevolle links van andere websites naar jouw website, terwijl interne linkbuilding draait om het creëren van links binnen jouw eigen website. Beide soorten zijn van groot belang voor SEO en kunnen samenwerken om jouw website hoger te laten ranken in zoekmachines en de gebruikerservaring te verbeteren. Laten we dieper ingaan op deze twee aspecten van linkbuilding en begrijpen waarom ze zo cruciaal zijn voor jouw online succes.

Externe linkbuilding

Externe linkbuilding, ook wel bekend als off-page linkbuilding, is het proces van het verkrijgen van kwalitatieve backlinks van andere websites naar jouw eigen site. Deze externe links kan je zien als aanbevelingen van andere online bronnen en dragen bij aan de geloofwaardigheid en autoriteit van jouw website in de ogen van zoekmachines. Het is van erg belang om links te verkrijgen van relevante en betrouwbare bronnen, omdat dit de positieve impact op je zoekmachine rankings vergroot. Bij externe linkbuilding is het belangrijk om relaties op te bouwen met andere webmasters, creatie van waardevolle content en het verspreiden van jouw website over het web. Dit proces is tijdsintensief maar kan aanzienlijke voordelen opleveren in termen van hogere zoekmachineposities en meer organisch verkeer naar jouw website.

Interne linkbuilding

Naast externe linkbuilding is ook interne linkbuilding een cruciaal aspect van SEO voor jouw website. Interne links zijn de links die verwijzen naar andere pagina’s binnen jouw eigen website. Deze links zijn belangrijk omdat ze niet alleen de gebruikersnavigatie verbeteren, maar ook zoekmachines helpen begrijpen hoe jouw website is gestructureerd en welke pagina’s belangrijk zijn. Door strategisch interne links toe te voegen, kun je de relevantie van bepaalde pagina’s benadrukken en de waarde die ze bieden vergroten. Het is een slimme manier om jouw content met elkaar te verbinden en de algehele gebruikerservaring te verbeteren.

Een laagdrempelig verhaal om uit te leggen wat linkbuilding inhoudt.

Je woont in een klein dorp waar maar één bakker is. Deze bakker zit hier al 25 jaar waardoor iedereen in het dorp deze bakker kent en waar iedereen zijn brood haalt. Deze bakker heeft door de jaren heen dus al veel waarde en een grote autoriteit opgebouwd.

Ineens op een dag komt er in dat dorpje een nieuwe bakker. Deze nieuwe bakker heeft nog totaal geen bekendheid. Niemand is nog bij deze bakker geweest.

Hierdoor heeft deze bakker nog geen waarde en autoriteit opgebouwd. Maar toch moet en wil hij opboksen tegen de waardevolle, autoritaire bakker.

De volgende dag spreek je de buurman op straat en die is voor het eerst naar de nieuwe bakker geweest. Het brood was goed en hij raadt zeker aan om er ook eens brood te kopen. Dit is de eerste backlink.

De week daarop zit jij op een verjaardag en daar spreek je weer een aantal andere buren. Jij hebt er nu ook je brood gekocht en dat vertel je aan de andere buren. Zo verzamel je dus steeds meer backlinks naar de nieuwe bakker. Hierdoor krijgt de nieuwe bakker meer waarde en autoriteit, waardoor hij langzaam maar zeker het echt kan opnemen tegen de bakker die er al jaren zit.

Dit is eigenlijk hetzelfde principe met linkbuilding. Zorgen dat mensen (lees: websites) naar jou toe linken. Hiermee verkrijg je meer waarde en wordt je steeds meer gezien als een autoriteit. Hoe meer mensen het over jou hebben, hoe bekender, waardevoller en groter jij wordt!

Wat houdt linkbuilding in

Wil jij ook structurele groei realiseren met
linkbuilding?