Contentstrategie.

Content is overal. We kunnen bijna wel stellen dat mensen overspoeld worden met content. Hierdoor wordt men dus selectiever in wat ze wel of niet bekijken en lezen. Maar hoe zorg je er dan voor dat die mensen die jij wil bereiken, aandacht hebben voor jouw content? Daar heb je een doordachte contentstrategie voor nodig. Benieuwd hoe wij de contentstrategie zouden aanpakken om structurele groei te realiseren?

LeadLogic online marketing - contentstrategie
LeadLogic online marketing - marketingstrategie

Onze onderscheidende kracht.

Wat doen we anders dan andere marketingbureaus? We werken als aanvulling op jouw organisatie. Dat betekent bij jou op locatie samenwerken met de huidige marketingafdeling of andere afdelingen. Daarbij heb je altijd één vast aanspreekpunt en werken we een vast aantal uur per week voor jouw organisatie. Transparant, effectief en met de kennis van ons hele marketingteam. Samenwerken om structureel groei op bedrijfsniveau te veroorzaken.

De juiste contentstrategie.

Het begint dus allemaal met het uitwerken van de juiste contentstrategie. Deze contentstrategie bepalen is maatwerk en is voor iedere onderneming anders. Daarom kijken we eerst naar waar jij als opdrachtgever behoefte aan hebt. 

Vanuit daar werken we verder!

LeadLogic online marketing - contentstrategie

Met deze klanten hebben we al samen een contentstrategie opgezet.

Onze aanpak.

01.

Doelstellingen en
strategie bepalen.

Doelen zorgen voor een stip aan de horizon en zijn een meetpunt bij evaluaties en optimalisaties. Doelen zijn de start van elke strategie, want ze geven focus aan ons werk en zo weet jij waar je aan toe bent. Alleen met een duidelijke strategie en een concreet plan is structurele groei mogelijk. Bij contentmarketing draait het om het bereiken van de juiste doelgroep op een ongedwongen manier. Het is dus van belang om te weten hoe jouw doelgroep eruit ziet. Voor wie maak je de content? Hoe oud is die persoon ongeveer? Wat zijn de uitdagingen waar hij of zij tegenaan loopt? En hoe kun jij daarbij van dienst zijn?

02.

Input
verzamelen.

Wanneer je weet wie je wil bereiken en waar de interesses van die mensen liggen, kun je daarop inspelen. De organisatiewaarden zijn hierbij ook zeker van belang. Want de content moet passen bij de interesses van de doelgroep, maar ook zeker bij de kernwaarden van de organisatie. Daarna is het tijd om de juiste kanalen te bepalen. We weten ondertussen wie de doelgroep is en op welke kanalen ze actief zijn. Om hun te bereiken, kunnen verschillende soorten media gebruikt worden. Denk aan website, online platformen, magazines, social media en chat.

03.

Betrokken marketing
lijst opbouwen.

Na alle data en onderzoeken komen we aan bij de content formats. De formats zijn de thema’s die we gaan toepassen op de platformen om de doelgroep te bereiken. Door deze formats te hanteren, wordt er herkenbaarheid gecreëerd. En dan zijn we aangekomen bij het laatste gedeelte: het maken van de content. In de ogen van onze contentmarketing liefhebbers natuurlijk het leukste deel. Bij het maken van content kun je denken aan posts op social media, blogs, audio, video’s, e-mails et cetera. Weten hoe we deze fase oppakken? We leggen het je hier uit.

Hoe wil jij jouw contentstrategie opzetten?

Laten doen door een marketingconsultant op locatie.

Bij LeadLogic is het mogelijk om een inhouse consultant mee te laten draaien voor een X aantal uren per maand. Wij draaien mee in jouw marketingteam zonder dat je vast zit aan extra risico’s van een eigen werknemer. Schalen de werkzaamheden af en is er een project afgerond? Dan kan de samenwerking gerust worden afgeschaald, no hard feelings.

Zelf doen met behulp van 1-op-1 coaching.

Wil je graag die groei realiseren binnen jouw organisatie, maar is een (fulltime) marketeer aannemen een stap te ver? Onze marketeers helpen je graag! Samen kijken we hoe jouw organisatie structureel kan groeien door de inzet van online marketing. LeadLogic biedt een sparringpartner, die de kennis bezit van een compleet marketingbureau, in één vast contactpersoon. Een marketeer bij jou op locatie. Zekerheid van een vakbekwame professional die snel meedraait in je marketingteam. 

Zelf doen met behulp van de LeadLogic Academy.

Wil jij beter worden in online marketing? Kies dan voor een training die past bij jouw behoeften en je verder helpt. LeadLogic biedt in samenwerking met Teach Digital unieke online marketing leertrajecten aan waarbij persoonlijke begeleiding en jouw bedrijf centraal staan. Zo koppelen we de geleerde theorie direct aan de dagelijkse praktijk van jouw organisatie.

Alle 4-weekse trainingen zijn met het STAP-budget zelfs gratis te volgen! Tijdens alle trainingen heb je een e-learning omgeving die gecombineerd wordt met individuele coaching en begeleiding. Zo helpen we je ook bij de praktische toepassing.

Vrijblijvend sparren over jouw contentstrategie?

Jeroen Bos

Jeroen Bos

Eigenaar & digital marketing specialist

Willeke Stam

Willeke Stam

Senior digital marketing consultant