Klaar met je studie, of begonnen aan je eerste baan, maar ben je eigenlijk nog helemaal niet uitgeleerd? Yes, dan zit je hier goed. Groei in 6 maanden door van trainee naar junior online marketing consultant. We vertellen je graag waarom ons traineeship de kickstart van jouw marketing carrière is!

1. Training, coaching en masterclasses

In 6 maanden van trainee naar junior online marketing consultant. Twee vliegen in één klap: want je bent dan niet alleen een veelzijdige marketeer, maar ook direct een consultant. Ideaal toch?

Door 6 maanden lang aan de slag te gaan met onze LeadLogic Academy, leer je de échte kneepjes van het vak. We duiken dieper in op SEO, SEA, Conversie optimalisatie, Social Advertising, Google Analytics, Content Marketing, E-mailmarketing, Google Data Studio en nog véél meer. Daarnaast geven we je de vrijheid en ruimte om o.a. je Google-, AdCalls- en Mailchimp certificaten te halen. Vrijheid genoeg dus. Vooraf kijken we naar je niveau en aan de hand daarvan stemmen we samen de trainingen af.

Maar het kan nog gekker. Van een 40-urige werkweek heb je 8 uur de vrijheid en ruimte voor nóg meer coaching en zelfontwikkeling. Zo organiseren we iedere maand een teamdag met masterclasses van externe sprekers over een interessant onderwerp uit het vak. Of vraag coaching aan bij onze +5 senior digital marketeers én Head of Quality. En alsof dat nog niet genoeg is, organiseren we om de drie weken een ochtend of middag sparringssessie. Dan duiken we met elkaar in op interessante materie en bespreken we onze klanten. Onder begeleiding van onze Head of Quality komen hier altijd weer nieuwe dingen uit. Zo leren we van en met elkaar.

Naast interne ontwikkeling heb je de ruimte om interne projecten op te pakken. Organiseer bijvoorbeeld een event, borrel of je eigen LeadLogic-campagne. Of test met de metaverse, de nieuwe TikTok of de eerste blockchain-campagne. Wat jij wil! Als het meerwaarde heeft voor jou en voor LeadLogic dan kan het van alles zijn.

2. Het gat dichten tussen de theorie en de praktijk

Op school leer je zó ontzettend veel. Echt ont-zet-tend veel. Vooral uit je boeken. Dat valt in de praktijk dus best wel tegen. Daarom doe je bij ons écht werkervaring op. Binnen het traineeship start je direct al met eigen klanturen, waardoor je dus je training direct kan toepassen op een klant. Daar leer je gewoon het meest van.

We doen juist afstand van school. Zo’n lange scriptie is verleden tijd: we leren je graag een marketingstrategie opzetten zonder die 100 kantjes papierwerk. Het plannen en organiseren leer je pas echt in de praktijk en je klanten overtuigen vergt ook wat ervaring. Maar je komt er wel. Echt. Alles leer je door het te doen en de juiste training vooraf. Daar zijn wij voor.

3. De eerste stappen in de wereld van consultancy

Een online marketeer is per definitie niet direct een goede consultant. Als marketeer voer je werkzaamheden uit als het opzetten van een e-mail flow, het inrichten van advertenties op Facebook, Instagram of LinkedIn of het uitdenken van een strategie.

Consultant zijn is wel een andere piece of cake. 😋 Als consultant neem je de opdrachtgever mee in jouw verhaal: beargumenteren waarom we een (nieuwe) strategie nodig hebben, het presenteren van de resultaten of het sparren over de marketingactiviteiten binnen de onderneming.

Naast de marketingtheorie helpen we je ook een handje bij sociale vaardigheden, als grenzen aangeven en je openstellen. Denk je nu: dat komt wel goed, ik ben niet op mijn mondje gevallen. Geloof ons, dan staan er vast en zeker nog andere uitdagingen op je te wachten. 🙂

4. Ontwikkeling, vrijheid, eigen verantwoordelijkheid en werkplezier

Lang verhaal kort: je krijgt de vrijheid om te ontdekken waar je goed in bent of welke projecten je het leukst vindt. Bij de ene opdrachtgever werk aan het vergroten van de online zichtbaarheid, bij de andere probeer je het aantal verkopen in de webshop te verhogen en bij weer een andere klant pak je de inhoud en optimalisatie van een nieuwe website aan. Met andere woorden, je zult je niet vervelen..

Werkplezier is voor ons heel belangrijk. We hebben niet voor niks een Manager Werkplezier over de vloer lopen. Gerrianne maakt ons werk net een stukje leuker. Liever havermelk dan normale merk? Check, Gerrianne regelt het. Liever staan aan een bureau? Check, Gerrianne regelt een nieuw bureau voor je. Ga zo nog maar even door. 😉 Daarnaast gaat er geen maand voorbij zonder een personeelsuitje, zoals een cocktail- en sushiworkshop. Al zin om met ons mee te gaan op ons Legendarische LeadLogic-weekend begin september?

5. Doorgroeimogelijkheden

Je vraagt je vast af wat er gebeurt na de 6 maanden van jouw traineeship, hier het antwoord. 😉 Als je het traineeship succesvol doorloopt, ligt er natuurlijk een heel mooi contract voor jou klaar. Stopt het leren en ontwikkelen dan? Nee, juist niet. Maar het stempel trainee mag er af. Je bent dan een échte online marketing consultant. Zo kan je bij ons doorgroeien van Junior, naar Medior en Senior. Als je al even senior bent, zit je absoluut niet aan een plafond. In een groeiende organisatie zijn continu kansen. Zo kan je doorgroeien tot Head of Quality, Head of Culture/People of iets anders dat bij jou past. Als je ambitieus bent, kun je bij LeadLogic doorgroeien tot eigenaar. Ja, je leest het goed. Misschien wel als eerste online marketing bureau maken wij de stap naar een organisatiemodel waarin het voor iedereen mogelijk is om mede-eigenaar te worden.

Zin om eens kennis te maken? Dan nemen we het traineeprogramma nog eens met je door en kijken we of wij goed bij jou en jij bij ons past. Direct solliciteren mag ook hoor, maar ook dat doen we gewoon gezellig met een kopje koffie of thee bij één van onze drie kantoren in Amersfoort en Ermelo. Lees hier alles over het traineeship online marketing.