Je zou denken dat je met een x-aantal klanten en een standaard agenda altijd wel dezelfde week hebt. Ik zal je vertellen: alles behalve. Een werkweek bij LeadLogic ziet er eigenlijk nooit hetzelfde uit. Voor mij in ieder geval niet. Hoezo dan? Ik zal het je toelichten in mijn werkweek. Heb je de koffie al gepakt?

Maandag

We beginnen de ochtend namelijk met een heerlijk kopje koffie. Oh en we noemen cappuccino, bij LeadLogic, ook gewoon koffie, of er nu melk en suiker in zit of niet. Daar doen we niet moeilijk over.

Over het algemeen begin ik de maandag altijd op kantoor in Ermelo. Na het pakken van koffie, haal ik mijn mail erbij en bekijk ik of er nog urgente mails binnen zijn gekomen. Eenmaal verwerkt is het tijd om voor Goed geschud aan het werk te gaan. Goed geschud is een organisatieadviesbureau die zich inzet voor drie sectoren, namelijk gemeenten, onderwijs en zorg. Zij helpen je bij het oplossen van strategische, taaie vraagstukken. Dit doen ze met veel creativiteit.

Wekelijks maak ik 4 uur voor Goed geschud. Binnen deze uren ligt de focus op het uitwerken van de strategie. Dit gaat gepaard met projectmanagement. Momenteel staat fase 1 in de startblokken en verzamel ik alvast alle input voor fase 2. Na het versturen van een paar mails, content voorzien van feedback en het live zetten van klantcases, staat de lunch van Kroon’s catering klaar.

De middag werk ik voor MaxxNobel. MaxxNobel verkoopt orthopedische hondenkussens. Dit doen ze zowel online als fysiek in verschillende dierenwinkels. Ten opzichte van Goed geschud ligt hier de nadruk vooral op organisch groei realiseren. Dit doe ik door veel focus te leggen op Instagram. Binnen dit kanaal plaatsen we wekelijks drie berichten. Daarnaast gaan we samenwerkingen aan met influencers om het bereik binnen het platform te vergroten. Het zal je verbazen hoeveel tijd je hiermee bezig kan zijn! De vier uur vliegt dan ook gewoon voorbij.

Dinsdag

Op dinsdag werk ik over het algemeen vanuit huis. Sinds kort heb ik een nieuw intern project opgepakt, namelijk de organisatie van 0341 Digital 2022. Omdat ik de minor eventmanagement heb gevolgd tijdens mijn opleiding, leek mij dit een passend project. We zitten momenteel nog in de beginfase van de organisatie. Samen met drie andere bedrijven richten we ons op een inspiratievol evenement voor ondernemers en marketeers in netnummer 0341.

Voor het evenement dient er een mailingsprogramma gekozen te worden zodat we de potentiële bezoekers op de hoogte kunnen stellen van het evenement. Niet geheel onbelangrijk in deze C-tijd. Gelukkig had ik al een voorkeur voor een bepaald programma uitgesproken. Mailerlite it is. Voor het activeren van dit account is er overigens wel wat technische kennis nodig. Maar goed dat wij daar intern iemand voor hebben! Na het opperen van dit idee, ben ik begonnen met het opstellen van de mailing. Deze zal een vragenlijst bevatten waarin digitale trends worden besproken. Zo kunnen we met de input van de potentiële bezoeker een perfect evenement neerzetten met de juiste onderwerpen.

Na dat eenmaal te hebben gedaan, zijn die vier uurtjes ook weer om. Tijd om even te gaan lunchen en de werkzaamheden voor Bruidsmode de Sluier op te pakken.

Zoals de naam al zegt, verkoopt Bruidsmode de Sluier, bruidsmode. Dit doen zij voor elke vrouw in Nederland. Of je nu een maatje meer hebt of juist op zoek bent naar een gekleurde jurk. Aangezien we onlangs een blogpagina hebben ontworpen voor op de website, dienen we nu content te schrijven die passend is. In één middag heb ik 2 blogs kunnen schrijven. Daarnaast heb ik ook nog een aantal wijzigingen op een landingspagina uitgevoerd. We sluiten de dag dan ook af met het invullen van het conversiepercentage van het aantal afspraken van afgelopen week. Deze houd ik wekelijks bij om meer data-inzicht te werven.

Woensdag

Om de twee weken werk ik bij een klant op locatie. Zo houden we korte lijntjes en kunnen we veel fysiek bespreken. Deze week is het toevallig een week waarin ik gewoon op kantoor werk. De woensdagen die ik niet bij Quiek werk, werk ik graag op kantoor in Amersfoort. Aan de stadsring hebben we nu enige tijd een vestiging samen met onze partner Mandelo. De sfeer die hier hangt, is altijd goed (en nee dit is geen salespraatje). Vandaar dat ik het ook prettig en gezellig vind om hier te werken. Plus: ze hebben hier de beste koffie die je kan wensen (ook geen salespraatje).

De woensdag verdiep ik mij dan ook 6 uur lang in het wereldje van een fysiotherapie praktijk. Aan de hand van een aantal contentonderwerpen stel ik nieuwe content op voor de Facebook- en Instagrampagina van Quiek. Na het invullen van de contentplanning voor de maand januari, begin ik met het schrijven van een column voor op de LinkedIn pagina van een van de fysiotherapeuten. In de tussentijd is het alweer tijd om pauze te houden. Met een paar collega’s hebben we er voor gekozen om Pokelicious te bestellen. Een echte aanrader als je in Amersfoort werkt (of woont)!

Na een heerlijke lunch hebben we weer een bak vol motivatie om de column verder aan te vullen. Na contact met de eigenaar van Quiek over de vacaturecampagne is het nu tijd om de laatste twee uur aan de LinkedIn pagina van LeadLogic te besteden.

Het bijhouden van de pagina is mijn tweede interne project. Natuurlijk kunnen we onszelf niet vergeten tussen al het klantwerk door. Aan de hand van een contentplanning stel ik de berichten op in een document zodat ik een algemeen overzicht heb. Vervolgens maak ik ook de visuals die hierbij horen. Nu dat allemaal weer klaar staat, sluit ik mijn laptop af en groet ik mijn collega’s.

Donderdag

Sinds een aantal maanden werk ik op donderdagochtend op locatie bij Klaver Modern Wonen. Zoals ook hier de naam al zegt, verkopen zij meubilair. Voor zowel nieuwe als refurbished design meubels ben je hier aan het goede adres. Dat is ook precies wat we de potentiële klant duidelijk willen maken door middel van Google Ads en social ads. Daarnaast ligt de focus hier ook op conversieoptimalisatie. Door wekelijks Hotjar te checken kunnen we al snel kleine verbeterpunten opmerken.

Aan de hand van deze input stel ik een nieuw template op voor een productpagina. Momenteel zien we dat veel bezoekers niet tot het punt komen waar wij graag willen dat zij komen. Bepaalde informatie wordt dan ook gemist.

Het nieuwe template is opgesteld aan de hand van data. Na een paar kleine feedbackpunten heb ik het template nagebouwd in het CMS-systeem van Klaver Modern Wonen. Mijn uitgangspunt was dat het een mobielvriendelijke website moet zijn. Hierna ben ik mijzelf gaan verdiepen in e-commerce e-mailmarketing voor Klaver. Zo kunnen we klanten op meerdere plekken van informatie voorzien. Het liefst door middel van automatisering.

Na de lunch loop ik nog een klein rondje met een aantal collega’s. Toch wel fijn om even je hoofd te legen tussen de middag. Vervolgens ga ik aan de gang voor IVS. IVS ontwerpt, bouwt en levert vacuümoplossingen voor verschillende sectoren. Best wel technisch vergeleken met een Klaver Modern Wonen en een Bruidsmode de Sluier.

Ik doorloop alle Google Ads campagnes, optimaliseer deze en neem contact op met de klant over deze advertenties. Daarna voer ik een SEO-check uit om even te analyseren of er nog technische problemen zijn opgelopen tijdens de livegang van de Duitse website. Gelukkig was dit niet het geval. Overigens heb ik nog wel een aantal verbeterpunten gevonden die gemakkelijk doorgevoerd kunnen worden. Deze zet ik allemaal op een lijstje zodat ik ze volgende week kan oppakken. Tot slot begin ik met het schrijven van een nieuwe pagina. IVS biedt namelijk ook oplossingen voor de zuivelverwerkende sector. Laat ik daar ‘vroeger’ ook in gewerkt hebben. Sluit stiekem best goed aan dus. De basis van de pagina staat. Deze kan ik volgende week afronden. Nu eerst avond houden.

Vrijdag

Wanneer de maandag begint voelt het echt alsof vrijdag heel ver weg is. Maar voor je het weet is de dag alweer aangebroken. Eigenlijk werk ik elke vrijdag wel op kantoor. Met uitzondering van vandaag. De hele dag stond in het teken van zelfontwikkeling. Persoonlijk vind ik het dan wel fijn om dit thuis te doen. Al helemaal wanneer je opnieuw je certificaat van Google moet behalen. Wat gelukkig ook gewoon gelukt is! Is dat een voorteken om op tijd te beginnen aan mijn eigen vrijmibo?

Vervolgens plaats ik de puntjes op de i voor de mailing van 0341 Digital. Deze staat voor vanmiddag gepland en dient natuurlijk geen fouten te bevatten. Nu dat ook staat, is het tijd voor pauze. Tijdens mijn wandeling breng ik even snel een pakketje weg (want dat is het voordeel van in een dorp wonen en thuis werken) en maak ik mijn lunch.

Hoog tijd om de laatste uurtjes van de dag vol te gaan maken. Dit blog komt niet zo maar uit de lucht vallen, dus je mag raden wat ik deze middag heb gedaan. Juist! Dit blog geschreven. Tussendoor heb ik nog snel even een LinkedIn bericht geplaatst voor LeadLogic en check ik of mensen het formulier van de 0341 Digital mailing al ingevuld hebben. Klein beetje nieuwsgierig maar. Nu dat allemaal is gedaan (en ik vandaag een half uur eerder begon) ga ik over een half uurtje (dus om 16:30, just to be sure) lekker weekend houden!
Leuk dat je een weekje digitaal met mij mee liep! Hopelijk heb je nog wat leerzaams opgestoken 👋🏻.