80% conversie via remarketing voor De Zonweringfabriek

Online adverteren
Online marketingstrategie
thumbnail 80% conversie via remarketing voor<strong> De Zonweringfabriek</strong>
Jeroen Bos headshot
Rosalie Albergati headshot
4 min

Veel websitebezoekers en daarom een overgrote remarketingdoelgroep: de doelgroep die je website verlaat zonder aankoop, maar die je wél wilt vasthouden. Hoe we er bij De Zonweringfabriek ervoor zorgden dat een (slim ingerichte) campagne op Meta leidde tot veel extra aankopen? Je leest het hier.

De Zonweringfabriek is, zoals de naam al doet vermoeden, fabrikant van zonwering. Deze zonwering maken en leveren ze rechtstreeks vanuit onze fabriek in Barneveld zodat hun klanten zelf de zonwering kunnen monteren. Het doel van De Zonweringfabriek is om voor iedereen betaalbare zonwering toegankelijk te maken. Dat doen ze door goede kwaliteit zonwering te leveren voor scherpe prijzen. Dit omdat ze het hele productieproces in eigen hand hebben én geen montage aanbieden.

Uitdaging

Hoe maak je effectief gebruik van het remarketingbudget bij grote aantallen websitebezoekers?

Aanpak

Een campagne op Meta was het plan. Waarom Meta? Nou, Meta heeft gigantisch veel gebruikers over de hele wereld, dus we konden de producten van De Zonweringfabriek aan een superbreed publiek laten zien. En het mooie is dat Meta ons allerlei handige advertentietools en trucjes geeft om bezoekers die de website bezochten, weer terug te halen door de inzet van remarketing. Kortom, met Meta hebben we flink wat aandacht voor zonwering kunnen genereren en de online verkoop een boost gegeven. Hoe we dit deden?

Allereerst bepaalden we de behoefte van de doelgroep. Want hoe langer je bezoek aan de website geleden is, hoe anders de behoefte wordt. Daarom besloot ons team de termijn op te splitsen in:

  • 0-3 dagen
  • 4-7 dagen
  • 7-10 dagen

In de eerste drie dagen na het websitebezoek, kreeg de bezoeker drie keer per dag een advertentie te zien die aansloot op zijn/haar behoefte, denk aan: een oproep om je bestelling af te ronden óf een dynamische advertentie, aangepast op het product (of de producten) die de bezoeker op de website bekeek. Was het 4-7 dagen geleden? Dan toonden we productvideo’s (afgestemd op het type product dat de bezoeker bekeek) en diverse USP’s, zoals een korte levertijd. Na 7-10 is de behoefte weer anders en toonden we voornamelijk klantverhalen en recensies. Iedere bezoeker kreeg dus andere advertenties op basis van de behoefte op dat moment. Na veel advertentievarianten testen, weten we nu exact wat welke bezoeker op welk moment wil zien en nodig heeft.

De marketeers van LeadLogic ontzorgen ons volledig en behalen goede resultaten. Ook is het mooi om te zien dat ze zo enthousiast en betrokken zijn met Zonweringfabriek. Het voelt echt als onderdeel van ons bedrijf.
https://leadlogic.ams3.digitaloceanspaces.com/9340f930ed0e2c69ae4f8e001c1cc303.jpg headshot
Willem-Jan Wijnbergen
Eigenaar De Zonweringfabriek

Resultaat

Uiteraard stond dit niet gelijk zo gelikt zoals we nu omschrijven, dus we testten eerst alle soorten advertenties in alle bezoektermijnen. Na een periode van testen kwam duidelijk naar voren welke behoefte de bezoeker ervaarde op welk moment.

Het was snel duidelijk dat de bezoekers die 0-3 dagen geleden op de website waren, nog het meest ‘warm’ waren en deze campagne converteerde dan ook verreweg het beste (zoals we ook al verwachtten). Hier converteerde namelijk 80% van de mensen. Daarom geven we deze campagne in verhouding meer budget, om er zo nóg meer uit te halen. 

Om je een beeld te geven. In de afgelopen vier maanden (zo lang loopt de campagne) hebben we 275 bezoekers die de website al hadden verlaten, tóch kunnen overtuigen om zonwering aan te schaffen. Dat is meer dan twee per dag! Zonder remarketing waren we deze bezoekers direct kwijt.

En deze campagne is nog steeds niet perfect, want we blijven optimaliseren. Ons advies: kijk goed naar de markt en de doelgroep en pas je marketingaanpak daarop aan.

7.727
terugkerende bezoekers op de website
275
extra aankopen door remarketing
80%
converteert via remarketingcampagne binnen drie dagen na bezoek aan de website
Dankzij het onderzoek van LeadLogic bereiken wij nu door retargeting op Meta potentiële klanten op het juiste moment dat ze het meest openstaan voor onze boodschap.
https://leadlogic.ams3.digitaloceanspaces.com/a113e1b49c6e49c7ddab9451f35d80ff.jpeg headshot
Dirk van Soest
Marketing manager De Zonweringfabriek
Rosalie Albergati headshot
Jeroen Bos headshot

Ook minder geld uitgeven aan jouw conversies?

Wil jij net als De Zonweringfabriek ook meer uit jouw (re)marketingbudget halen en conversies realiseren? Rosalie en Jeroen denken graag met je mee en maken een plan op maat. Laten we kennismaken!

Wij krijgen een 4.9 op Google uit
47 beoordelingen.