Subverwerkers LeadLogic.

Om de door ons geboden diensten te kunnen uitoefenen en de online marketing van opdrachtgevers te kunnen uitvoeren, maken we gebruik van diverse tools en platformen. Omdat we bij enkele van deze bedrijven gegevens opslaan, zijn dit verwerkers en/of subverwerkers in het kader van de Algemene Vordering Gegevensbescherming (AVG).

Met hen hebben we waar mogelijk verwerkersovereenkomsten afgesloten om ervoor te zorgen dat de persoonsgegevens veilig verwerkt worden en de privacy van opdrachtgever en klanten van opdrachtgever gewaarborgd is.

We zorgen er waar mogelijk voor dat data nooit de EU verlaat. Bij sommige partners is dit helaas niet mogelijk. We minimaliseren het gebruik van deze diensten en controleren de betrouwbaarheid van hen (bijvoorbeeld of ze vallen onder de Privacy Shield).

Via deze pagina houden wij een actieve lijst van subverwerkers bij.

zigheid. Het gaat niet alleen om het vergroten van je zichtbaarheid, maar ook om het opbouwen van geloofwaardigheid en autoriteit in jouw vakgebied.

Google.

Verwerker en subverwerker

Google AdWords, Analytics en Optimize

In sommige gevallen laden wij lijsten met persoonlijke data in bij Google voor het maken van aangepaste doelgroepen. Deze gegevens verwijderen we na afloop. Daarnaast wordt het Google AdWords-account gekoppeld aan het Google Analytics account om (beter) inzicht te krijgen in campagneresultaten.

Google G-Suite

Voor interne processen (mail, agenda, opslag van documenten) maken we gebruik van Google G-Suite (voorheen Google Apps for Business). Wanneer er klantenlijsten doorgestuurd worden, verwijderen we deze na het uitvoeren van de activiteiten. Deze informatie slaan we dus niet langer op dan noodzakelijk. Wij stimuleren het beveiligen van dergelijke documenten met een wachtwoord dat ons separaat wordt verstrekt.

Verwerkingsovereenkomsten getekend

Microsoft.

Verwerker en subverwerker

Voor interne processen (documenten) maken we gebruik van Microsoft Office 365.

Verwerkingsovereenkomsten getekend

E-mailmarketing bedrijven.

Verwerker en subverwerker

MailChimp

In MailChimp staan persoonlijke gegevens, met als doel om e-mails te versturen. We bevelen klanten altijd aan om enkel met expliciete toestemming mails te sturen en niet meer persoonsgegevens op te nemen dan nodig.

✓ Verwerkingsovereenkomst getekend

 SendinBlue

In SendinBlue staan eveneens persoonlijke gegevens, met als doel om e-mails te versturen. We bevelen klanten altijd aan om enkel met expliciete toestemming mails te sturen en niet meer persoonsgegevens op te nemen dan nodig.

MailPlus

Ook in MailPlus staan persoonlijke gegevens, met als doel om e-mails te versturen. We bevelen klanten altijd aan om enkel met expliciete toestemming mails te sturen en niet meer persoonsgegevens op te nemen dan nodig.

Hotjar.

Verwerker en subverwerker

Via Hotjar verzamelen we in principe enkel anoniem data van bezoekers van de website met als doel om pagina’s te optimaliseren voor conversie. Wanneer expliciet toestemming door een bezoekers is gegeven, kunnen via bijvoorbeeld enquêtes ook persoonsgegevens verzameld worden.

 ✓ Verwerkingsovereenkomst getekend

Hostingbedrijven.

Verwerker en subverwerker

Voor een aantal klanten verzorgen wij de hosting van de website of hebben we toegang tot de hosting van de website. We zorgen er waar mogelijk voor dat alle websites binnen de EU worden gehost.

TransIP (datacenter in Nederland)

✓ Verwerkingsovereenkomst getekend

Savvii (datacenter in Nederland)

✓ Verwerkingsovereenkomst getekend

ManageWP.

Subverwerker

Om het onderhoud aan WordPress websites te verbeteren en versnellen, maken we gebruik van ManageWP. Hier worden o.a. extra backups van de websites opgeslagen op servers binnen Europa.

 ✓ Verwerkingsovereenkomst getekend

Dashthis.

Subverwerker

Om de resultaten van onze online marketing samenwerkingen te rapporteren, maken wij actief gebruik van DashThis.

Pay.nl

Subverwerker

Voor E-commerce klanten maken wij voor het online betalingsverkeer gebruik van PSP (Payment Service Provider) Pay.nl.