De website van ONKP als dé ontmoetingsplaats tussen pokeraars en aanbieders

Het Open Nederlands Kampioenschap Poker is het grootste pokerkampioenschap van Nederland. Wat begon bij het organiseren van kleine pokertoernooien in het plaatselijke dorpscafé is uitgegroeid tot een landelijk toernooi met 9.300 deelnemers in 2019. ONKP groeide uit tot een begrip onder liefhebbers van poker. Maar, hoe zorg je er nu voor dat zoveel mogelijk pokeraars je website bezoeken om vervolgens interessante online advertentieruimte te kunnen bieden aan aanbieders van online poker?

De aanleiding

“Legalisering online gokken een feit: ook Eerste Kamer stemt in.” Dit kopte de NOS in het voorjaar van 2019. Vanaf 2020 kunnen gokbedrijven een vergunning aanvragen voor het in Nederland aanbieden van gokspellen via het internet. Dit was precies het nieuwsbericht waar ONKP al op hoopte sinds het moment dat het online ging met de website. ONKP zag destijds namelijk al een kans in een extra verdienmodel. Dit nieuwsbericht was vervolgens indirect de aanleiding voor de samenwerking tussen ONKP en LeadLogic. Want, nu online pokeren legaal wordt staan de vele aanbieders van online poker te trappelen om hun diensten bij de voor hen relevante doelgroep aan te bieden. Op welke plek is het dan relevanter om te adverteren dan op de website van ONKP met enkel en alleen bezoekers met liefde voor poker? Maar, hoe zorg je er nu voor dat je website relevant blijft voor pokeraars zodat zij deze op regelmatige basis blijven bezoeken? 

mathijs-onkpoker

‘‘

Aan LeadLogic merk ik
dat ze heel goed mee-
denken, ze denken aan
het belang van de klant.

Mathijs Jonkers -
Eigenaar ONK Poker

joachim-schnurle-yQL3yVk5ghI-unsplash

De aanpak

Om er voor te zorgen dat de website van ONKP zoveel mogelijk gevonden en bezocht wordt,  is er gekozen voor een SEO aanpak. Allereerst is er door LeadLogic een scan uitgevoerd op de website om alle obstakels op het gebied van SEO weg te nemen. Vervolgens is er een groot zoekwoordonderzoek uitgevoerd. Waar zoekt de pokeraar in Nederland nu precies naar? Met behulp van dit onderzoek kon bepaald worden op welke zoekwoorden ONKP gevonden moet worden in de zoekmachines. Om als ONKP in de zoekmachines op deze zoekwoorden getoond te worden diende er per zoekwoord relevante content te worden geschreven. Deze content is vervolgens gerealiseerd door mensen met een passie voor poker in samenwerking met experts binnen LeadLogic op het gebied van SEO. Dit heeft tot relevante pagina’s geleid waardoor ONKP nu al substantieel beter gevonden wordt in de zoekmachines. In 2020 moet de website van ONKP dé ontmoetingsplaats zijn tussen pokeraars en online aanbieders van poker. 

De goede resultaten waren ook de aanleiding om voor de nieuwe events-tak van ONK Poker te gaan ondersteunen op het gebied van Digital Marketing. Vanuit dit nieuwe bedrijfsonderdeel biedt MEC onder andere een mobiel casino aan voor bedrijven, verenigingen en andere organisaties.

mathijs-onkpoker

‘‘

LeadLogic is eerlijk,
ze zeggen ook wanneer
ik iets beter niet kan doen.

Mathijs Jonkers -
Eigenaar ONK Poker

De resultaten

Het aantal sessies op de website komend vanuit de zoekmachines is binnen drie maanden gestegen met 35%.

Het aantal vertoningen van ONKP in de zoekmachines is binnen drie maanden gestegen met 65%.

Het marktaandeel van ONKP binnen de zoekmachines op de voor pokeraars relevante zoektermen is substantieel toegenomen.

Wil jij ook een structurele
groei realiseren?