Dingen die je niet durft te vragen bij je sollicitatiegesprek

Hey marketeer! Speciaal voor jou zochten we uit wat mensen nou echt graag willen weten over werken bij ons bureau. Je weet wel, van die zaken die je eigenlijk niet durft te vragen tijdens een sollicitatiegesprek. Eerlijk, zoals we zijn, delen we dit vast met je.

#1

Wat als ik ergens minder kennis van heb?

Veel bureaus werken van campagne tot campagne, waarbij verschillende specialisten gekoppeld zijn aan zo’n project. Dat zijn wij precies niet. Onze consultants worden gekoppeld aan verschillende opdrachtgevers en daar ben je voor het hele project verantwoordelijk. Je stelt dus zelf een strategie op, doet conversie optimalisatie, draait aan de campagneknoppen en maakt rapportages. Weet je even iets niet of wil je meer verdieping in een onderwerp waar je minder kennis van hebt? Dan klop je bij ons gewoon aan bij een van je collega’s of zet je ontwikkeluren in om in een onderwerp te duiken. Zo, dan is dat ook weer opgelost.

#2

Neeee, moet ik uren boeken?!

Dat is wel een ding in marketingland hè. De uren die je hebt gemaakt voor een opdrachtgever, boeken in een systeem. Bij het ene bureau hoef je niks te boeken (hoezee, vrijheid) en bij het andere bureau moet je zo strak boeken dat een plaspauze eigenlijk al niet te doen is. 

Wij zitten daar tussenin. Ja, je boekt je uren. Nee, niet per minuut maar gewoon per dagdeel. Iets met flexibele werktijden en eigen verantwoordelijkheid. Dan kun je net zo lang op de wc zitten als je wil. 😉

#3

En dan die secundaire arbeidsvoorwaarden...

Man, wat een mond vol is dat. Maar goed, wij houden ervan dat het goed geregeld is. Dus juist die zaken náást je standaard salaris. Daar vraag je niet zo snel naar bij een nieuwe job. Bij ons is dat ook niet nodig, want dat het goed geregeld is klopt als een bus.

Je krijgt bij ons een fijne autovergoeding van 200 euro per maand, bovenop de riante kilometervergoeding. Want als je extra kilometers moet maken voor die ene opdrachtgever, dan ga je die benzine toch niet zelf betalen?! Dus, je krijgt geen dikke leasebak, maar wel extra euro’s voor eigen bolide. 

Een laptop en telefoon? Heb je gewoon nodig. Punt uit. Daarom betalen we (mee aan) je telefoonkosten, krijg je een laptop waar je thuis ook onbeperkt mag Netflixen. Oh ja, we betalen ook mee  aan jouw pensioen.

#4

Keiharde centen

Je verdient als talent, junior, medior of senior een standaard salaris. Ga je een stapje hoger in functie? Dan weet je nu al hoeveel extra euro’s je dan gaat maken. 

Stel, je haalt via die ene oom op dat verjaardagsfeestje een nieuwe klus binnen, dan krijg jij een percentage mee. En die bonussen kunnen oplopen tot 1250 euro. En dat is al snel een keer of 21 lunchen op het terras, 685 roomijsjes met slagroom of gewoon een lekkere aanbetaling op je hypotheek. Anyway – keiharde centen. Benieuwd hoeveel je dan exact verdient? Dat vertelt onze collega je gewoon bij het kennismakingsgesprek.

#5

Waar staat mijn bureau?

Tja, je krijgt geen vaste werkplek waar je de fotolijstje van je huisdieren, lievelingssnack (?!) of kinderen kan neerzetten. Al die 26 collega’s werken op vijf verschillende locaties. Ons hoofdkantoor zit al een aantal jaar in het pittoreske Ermelo (locatie 1). Niet dat ons kantoor nou zo pittoresk is, want we hebben gewoon een goede plek in een bedrijfsverzamelgebouw. Maar nu komt het. Sinds kort hebben we ook twee vestigingen in Amersfoort (locatie 2 en 3). Daarnaast vinden sommige opdrachtgevers het fijn als je bij hen op locatie werkt (locatie 4). En locatie nummer vijf? Gewoon in je eigen huis toch?

Klinkt tof al die locaties en dat is het ook. Toch heeft het ook een nadeel, want afspreken met je collega vergt wel wat planningskills.

Zo, we gingen meteen met de billen bloot.

Zo, nu weet je vast de antwoorden op de sollicitatievragen die je eigenlijk niet durft te stellen. Maar wil je weten of wij bij elkaar passen? Dan hebben we een kek checklistje voor je gemaakt! 

Bij wie kan ik aankloppen?

LeadLogic natuurlijk! Een tof marketingbureau met passie voor de online wereld. Ok, passie is zo’n woord waar je de kriebels van krijgt. Maar hey, we kunnen het niet anders verwoorden. We hebben gewoon echt passie voor ons werk. Als je deze feitjes wilt factchecken of andere vragen hebt dan kun je natuurlijk altijd een kennismaking inplannen met een van onze collega’s.

Paul Leune
Paul Leune
Eigenaar LeadLogic

Heb je nog vragen? Stuur Paul gerust een appje.

Solliciteren in tijden van Corona is niet makkelijk. Daarom verlagen we die drempel voor je en hoef je überhaupt niet te solliciteren. 

Maak gewoon kennis met één van onze consultants onder het genot van een kop koffie. Online of face to face – net waar jouw voorkeur naar uit gaat.