Hoi! Ik ben Karin en ik werk inmiddels alweer een paar maanden bij LeadLogic & Buro Aangenaam. Nodig tijd om mij voor te stellen dus. In mijn vorige baan heb ik gewerkt als SEA specialist, wat betekent dat ik enkel bezig was met het adverteren via Google Ads. Toch leek het me leuker om meer allround met marketing bezig te zijn, dus daar begon mijn zoektocht naar een nieuwe uitdaging.

Ik had een aantal criteria waar mijn nieuwe werkgever aan moest voldoen en de keuze voor LeadLogic (& Buro Aangenaam) was snel gemaakt. Maar vervolgens kwam het spannende moment: zijn alle beloftes uit de vacature en tijdens de gesprekken ook echt waar? Daar wil ik jullie in deze blog graag in meenemen: 8 momenten van verbazing in mijn eerste weken bij LeadLogic.

“Hé Karin, wat leuk dat je ons team komt versterken”

Toen het contract getekend was, kreeg ik binnen een aantal dagen van alle eigenaren een berichtje dat ze het leuk vonden dat ik bij LeadLogic kom werken. In de eerste week hebben ze ook allemaal de tijd genomen om er achter te komen wat ik kan en wat ik leuk vind. Ook collega’s leer je snel kennen en het wordt aangemoedigd om kennismakingen in te plannen.

“Vind je het leuk als dit jouw klant wordt?”

In mijn tweede week werd ik gevraagd om mee te gaan naar een kennismaking bij een potentiële nieuwe opdrachtgever. Ik snapte mijn toegevoegde waarde niet zo goed, want ik was er pas net. Maar het enige doel was dat ik de opdrachtgever alvast leerde kennen en kon bepalen of het mij een leuke opdracht leek. Heel eerlijk vond ik het best snel om gelijk mijn eerste eigen klant te hebben, maar ik heb er wel veel van geleerd.

“Het maakt mij niet uit wanneer je vrij neemt”

Ik was aan het uitzoeken bij wie ik moest vragen of ik een bepaalde dag vrij kon nemen, maar toen vertelden mijn collega’s dat ik dat niet hoefde te vragen. Toch voelde dat gek, dus vroeg ik of ik het ergens moest melden als ik een dag niet zou werken. Wat blijkt? Dat hoeft dus ook écht niet. Lekker vrij nemen wanneer jij daar zin in hebt. Als je je uren maar goed registreert en het uiteraard meldt aan je opdrachtgevers.

“Wanneer ben je op kantoor?”

Had ik al gezegd dat je bij LeadLogic veel vrijheid krijgt? In plaats van dat je moet vragen wanneer je vrij kan nemen of thuis mag werken, wordt er gevraagd wanneer je op kantoor bent als we een afspraak willen plannen.

“Ik slaap even uit want ik heb gisteravond nog gewerkt”

Ik houd van ‘s avonds werken. Nieuwe ideeën gelijk verder uitwerken of even goed gebruikmaken van de focus die ik dan heb. En als ik een paar uurtjes gewerkt heb, betekent dat ook dat ik de volgende ochtend kan uitslapen. Of in de middag eerder kan stoppen. Win-win!

“Hier is je MacBook, je iPhone gaan we bestellen en wil je ook een leaseauto?”

Met mijn vier jaar oude mobiel, vijf jaar oude laptop en elf jaar oude auto kon ik me prima redden, maar binnen een week waren al mijn tools weer helemaal up-to-date. Het duurde even voordat ik gewend was aan Apple, maar ik moet iedereen nu gelijk geven dat het fijn werkt.

“Wil je nog wat drinken?”

Zegt de eigenaar, op een random moment in de middag. Dat had ik niet verwacht. Het beeld is toch dat de junior drinken haalt voor de rest in plaats van andersom. Gelukkig is er hier helemaal geen sprake van hiërarchie. Er wordt aan je gedacht en dat merk je.

“We horen het graag als er iets beter kan”

Maar het gaat nog verder dan dit. De directie doet er ook wat mee en komt erop terug. En als iets niet doorgaat, dan krijg je er een toelichting bij. Alle input wordt overwogen, want ze zien dat ideeën van de werkvloer altijd het overwegen waard zijn.

Na mijn eerste maanden kan ik bevestigen dat de beloftes echt waar zijn. Wil jij ook werken bij een werkgever waar je gewaardeerd wordt, flexibel mag werken en inspraak hebt in de gang van zaken? Dan kan ik je één advies geven: neem is een kijkje tussen onze vacatures en wie weet tot snel!