Hoi! Mijn naam is Sven, ik ben momenteel 20 jaar en werk inmiddels alweer meer dan een jaar bij LeadLogic. Naast mijn studie International business aan de Rijksuniversiteit Groningen werk ik nu circa twee dagen per week als Digital Marketing Talent. Ben je nieuwsgierig hoe ik als Groningse student bij LeadLogic terecht ben gekomen en wat ik precies doe? Je komt het hieronder te weten!

Hoe ik bij LeadLogic terecht ben gekomen

Vanaf mijn vijftiende tot de zomer van 2021 heb ik altijd met veel plezier in de horeca gewerkt. Toch merkte ik dat ik iets miste in mijn bijbanen en ik graag iets wilde doen dat aansloot op mijn studie. Toen ik op een avond LinkedIn had aangemaakt kwam ik op de website van LeadLogic terecht. Het bedrijf en de functie Digital Marketing Talent spraken me gelijk aan. Ik besloot de online test te maken en nadat die goed ging, stuurde ik Paul een berichtje op LinkedIn. Ik woonde vanwege de corona situatie het eerste jaar van mijn studie nog bij mijn ouders, het kantoor in Ermelo was hierdoor slechts 10 minuten fietsen, lekker dichtbij dus. 🙂

Na twee gesprekken met Paul en Jeroen werd ik nog enthousiaster over de baan. Marketing sprak me namelijk al aan, maar de baan gaat verder dan dat. Je krijgt namelijk veel verantwoordelijkheid en er wordt verwacht dat je ook strategisch meedenkt. Ik moest niet denken aan een baan dat alleen bestond uit het in elkaar knutselen van Facebook advertenties. Na de gesprekken mocht ik een case komen maken op kantoor. Deze ging goed en anderhalve week later tekende ik mijn contract!

Wat ik precies doe

Binnen LeadLogic ben ik nu voornamelijk bezig met Sokkers, een abonnement waarbij abonnees maandelijks sokken ontvangen met een leuke print. Binnen Sokkers heb ik een ondernemende rol. Dit betekent dat ik niet enkel met de marketing bezig ben, maar ook met zaken als strategie, inkoop en het operationele deel. Hier komt veel verantwoordelijkheid bij kijken, maar dit is iets wat ik erg leuk vind om nu al te ervaren.

Bij LeadLogic doe ik dus al veel praktijkervaring op. Dat is iets wat ik bij mijn studie miste, aangezien die vooral theoretisch is en eigenlijk alleen maar over multinationals gaat, terwijl ik bij LeadLogic ervaar hoe het er aan toe gaat bij een mkb. Het verschil tussen mijn studie en mijn werk is dus eigenlijk best groot. Dit vond ik eerst best verrassend, maar uiteindelijk vooral heel leerzaam.

Combinatie werk/studie

Afgelopen zomer ben ik voor mijn studie naar Groningen verhuisd, maar de combinatie met mijn baan ‘op afstand’ is nog steeds goed te combineren. Ik kan eigenlijk altijd wel thuiswerken wanneer ik wil, maar toch zit ik graag regelmatig op kantoor tussen alle collega’s. Doordat mijn studie relatief weinig verplichte uren kent kan ik al mijn werkuren doordeweeks maken, wat ook handig is als ik bijvoorbeeld meetings heb met collega’s of andere bedrijven.

Naast mijn studie en baan kijk ik graag Formule 1, spreek ik af met vrienden en zit ik bij een studentenvereniging. Dit betekent dat ik het vaak druk heb, maar aangezien ik niet zo graag stilzit vind ik deze combinatie van studie/werk/sociale contacten juist prettig. De flexibiliteit van mijn baan bij LeadLogic zorgt ervoor dat het goed te combineren is. Zo kan ik mijn uren zo plannen dat ik het wat rustiger heb rond tentamenperiodes en belangrijke deadlines, zodat mijn werk niet in de weg zit van mijn studie.

De toekomst

Ik zit pas in het tweede jaar van mijn studie, dus er gaat nog een tijd overheen voordat ik ben afgestudeerd en fulltime ga werken. Wel weet ik al dat ik het strategische component van marketing en brand management hele interessante vakgebieden vind, waardoor ik ook een Master wil gaan volgen in deze richtingen. Voor nu zit ik met deze bijbaan bij LeadLogic zeker op mijn plek. 🙂 Benieuwd of LeadLogic ook bij jou past? Bekijk hier onze vacatures!