Je zou graag een bepaalde pagina of misschien wel je hele website in een ander design willen zien en wil dit graag communiceren naar de designer waar je mee werkt. Want, je hebt wel een bepaald beeld bij hoe het volgens jou moet gaan worden. Je begint een briefing te typen en komt tot de conclusie dat dit tekstueel toch best wel lastig uit te leggen is. Begrijpt de designer op deze manier wel wat ik bedoel? Krijg ik het gewenste resultaat? De tool Moqups is dé uitkomst als het gaat om verwachtingsmanagement op het gebied van design. We vertellen je er graag meer over. 

Wat is Moqups?

Moqups is een super handige tool waarin je in een online omgeving snel en gemakkelijk een mockup en/of een wireframe kunt maken om zo je ideeën te visualiseren. De tool wordt inmiddels al door meer dan 1,5 miljoen productmanagers, marketeers, designers, analisten en bestuurders gebruikt.

Het doel van de tool is om het designproces te versnellen en het aantal verloren uren te verminderen. Want dit is wat vaak gebeurt. De opdrachtgever vertelt mondeling of schriftelijk hoe hij het zou willen zien, de designer gaat aan de slag en uiteindelijk resulteert het in iets dat de opdrachtgever eigenlijk niet helemaal voor ogen had. Wat volgt is een tijdrovend en kostbaar proces van het geven en verwerken van feedback. Soms wel meerdere keren totdat uiteindelijk het gewenste resultaat is gerealiseerd.

Met een mockup kan de structuur eerst worden afgestemd tussen alle betrokken partijen, zodat de kans op ingrijpende wijzigingen in een later stadium van het designproces minimaal wordt. Daarnaast kan er binnen de tool realtime samengewerkt en overlegd worden. Verder is het eenvoudig om snel meerdere alternatieven te maken waardoor er op basis van deze ontwerpen sneller richting een versie gewerkt kan worden waar iedereen volledig achter staat.

Moeilijk in gebruik? Nee hoor, de tool biedt een duidelijk menu, een overzichtelijke structuur en dankzij een handige editor heb je het programma binnen een mum van tijd onder de knie. De tool biedt een selectie kant-en-klare frames, sjablonen en elementen waaruit gekozen kan worden bij het opbouwen van de mockup.

Voor ons biedt Moqups voldoende voordelen om de tool toe te voegen aan ons fundament en deze zonder extra kosten ter beschikking te stellen aan al onze klanten.