Animaties kunnen een perfecte toevoeging zijn aan landingspagina’s of toffe campagnes. Echter, ondernemers zijn zich vaak onvoldoende bewust van de effectiviteit en zijn in de veronderstelling dat het ontwikkelen van een animatie een grote investering vergt. RK Media bewijst het tegendeel en dit is waarom wij graag samenwerken. Benieuwd hoe? Wij leggen het je uit.

Trek de aandacht met een gelikte animatie

Aangezien onderzoek uitwijst dat bezoekers veelal een korte aandachtsspanne hebben, zijn animaties perfect geschikt om op een aantrekkelijke wijze een boodschap te communiceren richting de doelgroep. Dit kan bijvoorbeeld het effectief en overtuigend communiceren van het nut van jouw dienst of product betekenen. Een goede animatie vertelt een visueel verhaal, eventueel versterkt door een voice-over.

Het kost het brein van de bezoeker veel minder moeite om beelden te verwerken dan dat het kost om tekst te verwerken. Daarnaast valt het oog van de bezoeker sneller op (bewegende) beelden dan op tekst. Bij een lange, complexe tekstuele uitleg van jouw product, is de kans groot dat bezoekers afhaken door het feit dat informatie actief verwerkt moet worden door te lezen. Dit in tegenstelling tot het kijken van een animatie waarbij bezoekers de informatie passief tot zich kunnen nemen. Dit maakt animaties uitermate geschikt voor het maken van bedrijfsfilms, commercials, promotievideo’s en productvideo’s.

Fijn als er een mooie animatie is ontwikkeld, maar hoe weet je nu of een animatie effectief is? De effectiviteit van een animatie goed te meten met Google Tag Manager. Te meten valt bijvoorbeeld hoe lang bezoekers naar een animatie kijken. Op basis van deze informatie kan eventueel worden bijgestuurd.

Een RK Media animatie

https://www.youtube.com/watch?v=NaTm1ZnxoTU&t=52s

Een grote investering? Nee hoor.

Veel ondernemers zijn ten onrechte in de veronderstelling dat het creëren van een animatie een grote investering vergt. Het tegendeel blijkt waar, zo bewijst RK Media. Zij maken al een animatie van één minuut voor een bedrag van slechts €850,- exclusief btw. Bij deze prijs zit ook een voice-over artiest inbegrepen.

Hoe lastig een product of dienst soms wel niet kan lijken, RK Media weet de animatie geheel in de huisstijl van de klant op begrijpelijke wijze over te brengen. Volgens ons is een investering in een animatie voor veel organisaties dan ook een verstandige beslissing met een veelal positieve return on investment mits de animatie gepaard gaat met een goede (online) strategie.