LeadLogic is per 12 juni officieel partner geworden van Leadfeeder, een online applicatie voor het herkennen van bezoekers op websites. De in Finland ontwikkelde SAAS (Software as a Service)-applicatie stelt website-eigenaren eenvoudig in staat om websitebezoekers om te zetten in concrete leads. De applicatie gebruikt hiervoor beschikbare data uit Google Analytics, waar het bedrijf Top Technology partner van is. Met het partnership biedt LeadLogic bestaande én nieuwe klanten een betere omgeving om online leads in te zien en meer rendement uit het marketingbudget te behalen.

Een groot deel van de bezoekers die geen contact op hebben genomen is vaak wel geïnteresseerd in de oplossingen die uw organisatie biedt. Men is immers niet voor niets op uw website terecht gekomen. Gelukkig is voor een groot deel op bedrijfsnaam-niveau te achterhalen welke bezoeker er op uw website is geweest. Wat u met deze data kunt behoeft voor een commerciële organisatie vanzelfsprekend geen verdere uitleg. Hoe deze data gemanaged wordt/worden is vaak wél een uitdaging.

Data

Wij maken zelf de data uit Google Analytics voor klanten beschikbaar in rapportages of zetten deze gegevens door naar een CRM systeem. Recentelijk zette Google de applicatie Leadfeeder in de spotlight als interessant alternatief.

We kennen zelf vele systemen die bezoekers op bedrijfsnaam niveau rapporteren in een gebruikersvriendelijke omgeving. Echter maken deze partijen veelal gebruik van een zakelijke IP-database, en daarmee delft men qua absoluut aantal herkende bedrijven het onderspit tegen Google Analytics.

Leadfeeder

Leadfeeder is wat ons betreft een hele interessante oplossing die de aanwezige data uit Google Analytics toonbaar maakt in een gebruikersvriendelijke omgeving. Daarnaast kan de data (indien gewenst) middels een API doorgezet worden naar verschillende CRM-systemen.

Na een testperiode hebben wij besloten partner te worden van Leadfeeder en deze applicatie zelf ook in de spotlights te zetten.